Ferrari-motor van Leclerc kan in China weer gebruikt worden

Na een zorgvuldige analyse door de Ferrari-mensen in Maranello is gebleken en bevestigd dat de motor, die Charles Leclerc afgelopen zijn eerste F1-zege kostte, volgende week vrijdag weer kan worden ingezet. De schade aan de cilinder in de verbrandingsmotor was niet van die mate dat er uit voorzorg een nieuwe krachtbron geplaatst hoefde te worden.

Ferrari-motor van Leclerc kan in China weer gebruikt worden
©Ferrari F1

De geplaagde Ferrari-motor die Leclerc zijn eerste F1-zege kostte kan dus weer ingezet worden. Een hele opluchting voor de formatie uit Maranello, want ook in 2019 mogen er per coureurs slechts drie motoren gebruikt worden. Een definitief defect zou de Monegask al vroeg in het seizoen op achterstand zetten.

Voordat men in Maranello voluit kan juichen moet de motor wel in China overleven tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Mocht na de eerste of de tweede vrije training blijken dat de motor toch onherstelbare defecten vertoont, dan zal als nog een tweede motor geplaatst worden. Maar voorlopig goed nieuws voor de man van wedstrijd in Bahrein, Charles Leclerc.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.