Ferrari-motor van Leclerc kan in China weer gebruikt worden

Ferrari-motor van Leclerc kan in China weer gebruikt worden
©Ferrari F1

Na een zorgvuldige analyse door de Ferrari-mensen in Maranello is gebleken en bevestigd dat de motor, die Charles Leclerc afgelopen zijn eerste F1-zege kostte, volgende week vrijdag weer kan worden ingezet. De schade aan de cilinder in de verbrandingsmotor was niet van die mate dat er uit voorzorg een nieuwe krachtbron geplaatst hoefde te worden.

De geplaagde Ferrari-motor die Leclerc zijn eerste F1-zege kostte kan dus weer ingezet worden. Een hele opluchting voor de formatie uit Maranello, want ook in 2019 mogen er per coureurs slechts drie motoren gebruikt worden. Een definitief defect zou de Monegask al vroeg in het seizoen op achterstand zetten.

Voordat men in Maranello voluit kan juichen moet de motor wel in China overleven tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Mocht na de eerste of de tweede vrije training blijken dat de motor toch onherstelbare defecten vertoont, dan zal als nog een tweede motor geplaatst worden. Maar voorlopig goed nieuws voor de man van wedstrijd in Bahrein, Charles Leclerc.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.