VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Ferrari met Sebastian Vettel voorlopig tweede na Chinese vrijdag

Ferrari met Sebastian Vettel voorlopig tweede na Chinese vrijdag
©Ferrari F1

Ferrari stond er ook vandaag in China weer goed bij, ook al was het verschil niet al te groot. Sebastian Vettel liet in de tweede training in China de tweede tijd noteren. Zijn teamgenoot Charles Leclerc moest het met een voorlopige zevende tijd doen.

Na oppermachtig te zijn geweest in Bahrein lijken de Ferrari's, ondanks dat ze op papier vreselijk snel moeten zijn in Shanghai, minder snel te zijn dan in het vorige GP-weekend. Wat daarvan de oorzaak is is niet bekend. Vettel reed 33 ronden en liet met een tijd van 1:33.357 de tweede tijd noteren.

De tweede tijd van Vettel is er een met een kanttekening. De voorvleugel, en dan met name de endplates van de Mercedes-voorvleugel, is door de FIA als niet reglementair bestempeld. Die moet Mercedes dus voor de kwalificatie van zaterdag veranderen, dan wel vervangen. Daarnaast was het verschil met de snelste tijd van Valtteri Bottas slechts 27 milliseconden.

De andere Ferrari-rijder Charles Leclerc moest het met heel wat minder doen dan zijn teamgenoot. De Monegask kon slechts 19 ronden rijden, omdat hij door het team uit voorzorg naar binnen werd gehaald. Een probleem met de koeling van zijn Ferrari-krachtbron zorgde ervoor dat hij de sessie, met nog 30 minuten op de klok moest staken. Leclerc reed een rondetijd van 1:34.158 die goed was voor de zevende positie op de tijdenlijst.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.