Ferrari met Sebastian Vettel voorlopig tweede na Chinese vrijdag

Ferrari stond er ook vandaag in China weer goed bij, ook al was het verschil niet al te groot. Sebastian Vettel liet in de tweede training in China de tweede tijd noteren. Zijn teamgenoot Charles Leclerc moest het met een voorlopige zevende tijd doen.

Ferrari met Sebastian Vettel voorlopig tweede na Chinese vrijdag
©Ferrari F1

Na oppermachtig te zijn geweest in Bahrein lijken de Ferrari's, ondanks dat ze op papier vreselijk snel moeten zijn in Shanghai, minder snel te zijn dan in het vorige GP-weekend. Wat daarvan de oorzaak is is niet bekend. Vettel reed 33 ronden en liet met een tijd van 1:33.357 de tweede tijd noteren.

De tweede tijd van Vettel is er een met een kanttekening. De voorvleugel, en dan met name de endplates van de Mercedes-voorvleugel, is door de FIA als niet reglementair bestempeld. Die moet Mercedes dus voor de kwalificatie van zaterdag veranderen, dan wel vervangen. Daarnaast was het verschil met de snelste tijd van Valtteri Bottas slechts 27 milliseconden.

De andere Ferrari-rijder Charles Leclerc moest het met heel wat minder doen dan zijn teamgenoot. De Monegask kon slechts 19 ronden rijden, omdat hij door het team uit voorzorg naar binnen werd gehaald. Een probleem met de koeling van zijn Ferrari-krachtbron zorgde ervoor dat hij de sessie, met nog 30 minuten op de klok moest staken. Leclerc reed een rondetijd van 1:34.158 die goed was voor de zevende positie op de tijdenlijst.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET