Ferrari met nieuwe brandstof nóg sterker naar Spa en Italië

Ferrari met nieuwe brandstof nóg sterker naar Spa en Italië
© Ferrari F1

Het Formule 1-team van Ferrari staat al geruime tijd te boek als het team met de sterkste motor. Maar volgens Duitse media komt de formatie uit Maranello met nog meer paardenkrachten naar Spa.

Vooral op de rechte stukken is Ferrari in het voordeel ten opzichte van Mercedes en Red Bull-Honda. Maar Shell, de vaste leverancier van brandstoffen en smeermiddelen van het team, levert voor de Grand Prix van België een nieuw brandstofmengsel en dat moet voor de nodige extra pk's zorgen.

Verschillende media in Spanje en Italië spreken van een optimalisering van de brandstof van Shell die voor 20 pk extra zorgen. De Duitse media is wat voorzichtiger met de schatting. Zo houdt het Duitse Auto Bild het op tien pk extra voor Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Ferrari moet een inhaalslag maken naar Mercedes. De afgelopen races zijn niet bepaald succesvol verlopen en in Maranello zijn ze dan ook op jacht naar enkele podiums en overwinningen. De Grand Prix van België wordt op zondag 1 september verreden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.