Ferrari met nieuwe brandstof nóg sterker naar Spa en Italië

Het Formule 1-team van Ferrari staat al geruime tijd te boek als het team met de sterkste motor. Maar volgens Duitse media komt de formatie uit Maranello met nog meer paardenkrachten naar Spa.

Ferrari met nieuwe brandstof nóg sterker naar Spa en Italië
© Ferrari F1

Vooral op de rechte stukken is Ferrari in het voordeel ten opzichte van Mercedes en Red Bull-Honda. Maar Shell, de vaste leverancier van brandstoffen en smeermiddelen van het team, levert voor de Grand Prix van België een nieuw brandstofmengsel en dat moet voor de nodige extra pk's zorgen.

Verschillende media in Spanje en Italië spreken van een optimalisering van de brandstof van Shell die voor 20 pk extra zorgen. De Duitse media is wat voorzichtiger met de schatting. Zo houdt het Duitse Auto Bild het op tien pk extra voor Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Ferrari moet een inhaalslag maken naar Mercedes. De afgelopen races zijn niet bepaald succesvol verlopen en in Maranello zijn ze dan ook op jacht naar enkele podiums en overwinningen. De Grand Prix van België wordt op zondag 1 september verreden.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister