Ferrari is "zeker niet gealarmeerd" door kapotte cilinder

Ferrari is "zeker niet gealarmeerd" door kapotte cilinder
©Ferrari F1

Ferrari is na de kapotte cilinder van Charles Leclerc allerminst gealarmeerd. De Italiaanse formatie wist in de eerste twee GP-weekenden niet te winnen, door motor gerelateerde problemen, maar maakt zich nog geen zorgen.

Tijdens het eerste GP-weekend in Melbourne moesten de Ferrari's tijdens de race een beetje afhaken omdat het motorvermogen teruggeschroefd werd. De krachtbron werd onvoldoende gekoeld en dus kon de druk niet volledig op de ketel gezet worden.

In de slotfase van de race in Bahrein kreeg Charles Leclerc, die op dat moment de race controleerde, te maken met het teruglopen van het motorvermogen. De Monegask kwam met hulp van de safety car als derde over de meet. Achteraf blijkt dat een cilinder van de V6-turbo voor problemen zorgde.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakt zich geen zorgen, het probleem is namelijk eenvoudig op te lossen. "We zullen in de fabriek eerst een analyse maken, maar we weten al dat het alleen maar gaat om een cilinder, en dat is geen groot probleem", laat Binotto optekenen door La Repubblica.

"Een ding staat vast, we zullen de motor niet anders gaan gebruiken", reageert de Italiaan in een reactie op geluiden die er op wijzen dat de Scuderia vanaf nu het vermogen zal terugdraaien. Binotto laat zelfs weten dat de getroffen krachtbron op de vrijdag in China, waar het volgende GP-weekend worden gehouden, gewoon wordt ingezet.

"Wat we te weten zijn gekomen - in Bahrein - is dat we snel waren, zelfs als dat betekent dat deze performance niet voldoende is voor de rest van het seizoen", zegt Binotto. "We weten dat we een goed pakket hebben en we werken er hard aan om het verder te ontwikkelen. We zijn teleurgesteld maar zeker niet gealarmeerd. Het seizoen duurt nog lang en er zijn veel positieven", voegt hij toe.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.