Ferrari is "zeker niet gealarmeerd" door kapotte cilinder

Ferrari is na de kapotte cilinder van Charles Leclerc allerminst gealarmeerd. De Italiaanse formatie wist in de eerste twee GP-weekenden niet te winnen, door motor gerelateerde problemen, maar maakt zich nog geen zorgen.

Ferrari is "zeker niet gealarmeerd" door kapotte cilinder
©Ferrari F1

Tijdens het eerste GP-weekend in Melbourne moesten de Ferrari's tijdens de race een beetje afhaken omdat het motorvermogen teruggeschroefd werd. De krachtbron werd onvoldoende gekoeld en dus kon de druk niet volledig op de ketel gezet worden.

In de slotfase van de race in Bahrein kreeg Charles Leclerc, die op dat moment de race controleerde, te maken met het teruglopen van het motorvermogen. De Monegask kwam met hulp van de safety car als derde over de meet. Achteraf blijkt dat een cilinder van de V6-turbo voor problemen zorgde.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto maakt zich geen zorgen, het probleem is namelijk eenvoudig op te lossen. "We zullen in de fabriek eerst een analyse maken, maar we weten al dat het alleen maar gaat om een cilinder, en dat is geen groot probleem", laat Binotto optekenen door La Repubblica.

"Een ding staat vast, we zullen de motor niet anders gaan gebruiken", reageert de Italiaan in een reactie op geluiden die er op wijzen dat de Scuderia vanaf nu het vermogen zal terugdraaien. Binotto laat zelfs weten dat de getroffen krachtbron op de vrijdag in China, waar het volgende GP-weekend worden gehouden, gewoon wordt ingezet.

"Wat we te weten zijn gekomen - in Bahrein - is dat we snel waren, zelfs als dat betekent dat deze performance niet voldoende is voor de rest van het seizoen", zegt Binotto. "We weten dat we een goed pakket hebben en we werken er hard aan om het verder te ontwikkelen. We zijn teleurgesteld maar zeker niet gealarmeerd. Het seizoen duurt nog lang en er zijn veel positieven", voegt hij toe.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.