Ferrari hoopt op een Formule 1-race op eigen circuit Mugello

Ferrari hoopt op een Formule 1-race op eigen circuit Mugello
© Ferrari F1

De Formule 1-kalender is nog altijd niet compleet. Er staan momenteel acht races in Europa op, maar de sport heeft nog meer raceweekenden in de pijplijn zitten. Het doel is nog altijd 15 tot 18 races en Ferrari hoopt dat er een tweede Italiaanse Grand Prix op Mugello wordt verreden.

Tijdens het Italiaanse GP-weekend op Monza, wat op de herziene F1-kalender gepland staat op 4 tot 6 september, rijdt Ferrari hun 999ste Formule 1 Grand Prix. Als er op Mugello wordt gereden zal dat direct na Monza zijn en dat zou de mijlpaal van Ferrari perfect maken. Dan krijgen ze de kans om hun 1000ste Formule 1-race op eigen circuit te rijden en mogelijk zelfs te winnen.

Mugello is duidelijk in beeld bij de Formule 1-leiding en Ferrari hoopt vurig op een GP-weekend op Mugello. "Ik kan bevestigen dat we in gesprek zijn met de organisatie van de Formule 1", zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegen de Oostenrijkse pers.

"We hopen dat we de Formule 1 naar Mugello kunnen halen, het is een geweldig en veeleisend circuit voor de coureurs. Het zou fantastisch zijn als we onze duizendste race in Italië kunnen rijden, op ons eigen circuit."

Chase Carey liet vlak voor het raceweekend in Oostenrijk weten dat de bekendmaking van de resterende evenementen op de F1-kalender nog even op zich laten wachten. "Over enkele weken willen de rest bekendmaken. We hebben al zekerheid van bepaalde circuits, maar we willen de hele kalender in een keer onthullen, niet in delen", aldus de Formule 1-baas.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.