'Ferrari heeft naast Vettel een Ricciardo of Leclerc nodig'

Martin Brundle gaf zijn ongezouten mening over de prestatie van Kimi Räikkönen tijdens de race voor de Grand Prix van Canada. Räikkönen eindigde als zesde, achter Lewis Hamilton, in de race en de voormalig Formule 1-coureur stelt dat de Fin zijn carrière als Formule 1-coureur aan het eind van 2018 beter kan beëindigen.

'Ferrari heeft naast Vettel een Ricciardo of Leclerc nodig'
©Scuderia Ferrari

Martin Brundle schat in dat de Finse Ferrari-coureur over zijn piek heen is en het allerbeste van zichzelf heeft laten zien. "Ferrari moet zich zorgen maken om Kimi", laat Brundle weten in zijn column voor Sky Sports.

"Ik weet dat hij een van de meest populaire coureurs is, maar na wederom een fout in de kwalificatie eindigde hij zondag bijna dertig seconden achter zijn teamgenoot [Sebastian Vettel]."

"Naar mijn mening heeft Kimi het einde van de weg bereikt, hij is nog steeds snel, maar hij kan het vereiste racetempo niet meer bijhouden", aldus Brundle.

De Britse reporter vervolgt: "Als ze straks van Red Bull of Mercedes willen winnen hebben ze volgend jaar een Ricciardo of Leclerc naast Vettel nodig, en het is aan Vettel om dat kenbaar te maken."

De overeenkomst tussen Kimi Räikkönen en de Scuderia loopt aan het eind van 2018 af, zowel Räikkönen of Ferrari hebben nog niets bekend gemaakt over een eventueel vervolg voor 2019.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.