Ferrari heeft geen hoge verwachtingen van het Britse GP-weekend

Sebastian Vettel wist de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2018 op zijn naam te zetten. Desondanks verwacht Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet dat de Ferrari dit jaar een goede combinatie vormt met het circuit in Silverstone. "Maar we hebben maar wat vaak gezien dat de machtsverhoudingen wat betreft het vermogen kunnen verschuiven, en vaak onverwacht."

Ferrari heeft geen hoge verwachtingen van het Britse GP-weekend
© Ferrari F1

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff beschikt Ferrari dit jaar over de beste Formule 1-motor van het veld. Veel vermogen op lange rechte stukken, maar ook heeft de Italiaanse formatie vermogen weten te vinden in de langzamere bochten, zo liet Wolff vorige week nog optekenen.

Toch is Mattia Binotto terughoudend in zijn vooruitblik. "Silverstone is een van de zwaarste circuits van het seizoen, wat voor een echte test van de setup en balans van de auto", steekt Binotto van wal. "Ook de banden krijgen het erg zwaar en de mate van slijtage bepaald voor een groot deel de uitkomst van onze race."

"We verwachten niet dat Silverstone onze auto echt goed past", vervolgt de Italiaan. "Maar we hebben maar wat vaak gezien dat de machtsverhoudingen wat betreft het vermogen kunnen verschuiven, en vaak onverwacht. We brengen voor de Britse Grand Prix enkele kleine aerodynamische updates mee. We blijven hard pushen om onze auto verder door te ontwikkelen", aldus Binotto.

"Dit weekend kunnen we zien of ons harde werk van de afgelopen tijd wordt uitbetaald en ons dichter bij onze directe concurrenten - Mercedes - heeft gebracht, op circuits met specifieke eigenschappen."

Of Ferrari een spelletje speelt met deze terughoudende vooruitblik, en zich indekt, zal zondag blijken. Vrijdag begint de eerste vrije training om 11:00 uur op het circuit van Silverstone.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister