VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Ferrari had geen hoge verwachtingen: "Voor ons geen verrassing"

Ferrari had geen hoge verwachtingen: "Voor ons geen verrassing"
© Ferrari F1

Het hele weekend zat Ferrari er al niet helemaal goed bij. De eerste sector viel veelvuldig ten prooi aan de coureurs in de scharlaken rode bolides, maar de tweede en derde sector waren voor Max Verstappen en de Mercedes-rijders.

Dit kwam ook tot uiting in de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix, waar Charles Leclerc en Sebastian Vettel niet verder kwamen dan de vierde en vijfde startplek. Maar daar had de formatie uit Maranello vooraf al rekening mee gehouden.

"Het is voor ons geen verrassing dat we vandaag op de vierde en vijfde plek zouden eindigen", steekt teambaas Binotto van wal. "We wisten dat we hier geen favoriet zouden zijn, gezien het niveau van downforce wat onze auto momenteel heeft. Ondanks dat gegeven is het gat kleiner als we vooraf berekend hadden en dat is dus veel belovend."

Charles Leclerc, die in Q1 nog even zijn achterkant tegen de bandenmuur liet knallen, was zaterdagmiddag de snellere Ferrari-coureur. "Aan de ene kant ben ik blij met mijn ronde in Q3, aan de andere kant maakte ik in Q1 een onnodige fout en ik wil er zeker van zijn dat dat niet nog eens gebeurt", aldus Leclerc. "Het team heeft fantastisch werk geleverd door de auto zo snel voor Q2 weer in orde te krijgen. Voor de race vrees ik het ergste, omdat we hier gebrek hebben aan grip. Het zal voor ons een lastige race worden."

Sebastian Vettel reed ook zijn rondjes op Hungaroring met niet al te hoge verwachtingen, zo blijkt nu. "Vandaag ging precies zoals we hadden verwacht en het laat een beetje zien hoe onze laatste races zijn verlopen", begint de Duitser. "Onze auto is snel op de rechte stukken, maar komt niet goed uit de verf in de bochten. We moeten handen en voeten gebruiken om de banden goed te houden. We waren snel in sector 1, maar leden erg in de andere sectoren. Inhalen is hier niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk, dus laten we zien wat zondag voor ons in petto heeft."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.