Ferrari-baas Camilleri: "Soms is een crisis nodig om te verbeteren"

Ferrari-baas Camilleri: "Soms is een crisis nodig om te verbeteren"
© Ferrari F1

Ferrari-president Louis Camilleri heeft laten weten dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc er een erg goede verstandhouding op nahouden. Ook al lijken de twee elkaar wel te kunnen opvreten, volgens Camilleri is dat helemaal niet het geval.

Sebastian Vettel werd in 2019 geconfronteerd met een nieuwe teamgenoot. Zijn naam was Charles Leclerc en de Monegask verving - de naar Alfa Romeo verhuizende - Kimi Räikkönen bij de Scuderia. Leclerc was verbazingwekkend snel, meteen vanaf het begin van 2019 liet de F2-kampioen van 2017 zien wat hij in huis had. Vettel kon daar niet echt goed mee omgaan, maar ook met het chassis van de Ferrari-SF90 had de viervoudig wereldkampioen problemen, het ontbrak de Duitser aan vertrouwen in de auto.

Alles bij elkaar zorgde het ervoor dat Sebastian Vettel op zijn tenen moest lopen om zich te kunnen handhaven tijdens vele GP-weekenden in 2019. Hij ging regelmatig de fout in, maar hij kwam ook zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc geregeld tegen op de baan. Hierbij wilde geen van beiden toegeven, met als dieptepunt de clash tijdens de Grand Prix van Brazilië, waarna beide coureurs uitvielen als gevolg van een aanrijding.

"Er is veel over geschreven", zegt Camilleri. "Maar je moet weten dat zij het achter gesloten deuren eigenlijk erg goed met elkaar kunnen vinden. Er is wederzijds respect, ze maken onderling grapjes, en ze hebben onderling een geweldige relatie. Het is overduidelijk dat ze beide heel competitief zijn. En Brazilië was een nachtmerrie", aldus de geboren Egyptenaar.

"Maar de lucht tussen hen is geklaard. En ik ben van mening dat er zo nu en dan een crisis voor nodig is om bepaalde zaken in het juiste perspectief te zien en de doelstellingen op de juiste plaats te krijgen. Ik denk dat beiden zich hebben gerealiseerd dat Ferrari - als team - er onder geleden heeft, en ook dat Mattia [Binotto] er nu minder moeite mee zal hebben om hen te sturen, ze [Vettel en Leclerc] hebben zich gerealiseerd hoe ze de plank mis hebben geslagen."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.