Ferrari achterhaalt motorprobleem: "Geen reden tot bezorgdheid"

Ferrari achterhaalt motorprobleem: "Geen reden tot bezorgdheid"
© Ferrari F1

Sebastian Vettel moest vrijdag zijn SF1000 langs de baan parkeren met motorproblemen. Het team kon vrijdag niet uitleggen wat de oorzaak van het probleem was en monteerde direct een nieuwe krachtbron, zodat Charles Leclerc aan zijn middagsessie kon beginnen.

Intussen weet Ferrari wat de motorstoring heeft veroorzaakt en laat weten dat er iets met de betrouwbaarheid van de Italiaanse krachtbron mis is. "De motor is in Maranello gedemonteerd en gecontroleerd. De fout zat in een niet-structureel probleem met een olieleiding", aldus Ferrari. "Er is geen reden tot bezorgdheid en we werken er al aan om het probleem te herstellen."

Ferrari heeft inmiddels ook het rooster voor de tweede testweek in Barcelona bekendgemaakt. Sebastian Vettel begint woensdag in de ochtendsessie, waarna Charles Leclerc in de middag het stuurtje van zijn teamgenoot overneemt. Op donderdag rijdt Vettel de hele dag en Leclerc neemt de laatste testdag voor zijn rekening.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.