Fernando terug in F1? 'Renault en Alonso verklaren elkaar de liefde'

Fernando terug in F1? 'Renault en Alonso verklaren elkaar de liefde'

Het heeft er alle schijn van dat Fernando Alonso volgend jaar terugkeert in de Formule 1. Volgens meerdere media heeft de Spanjaard, die deze zomer de leeftijd van 39-jaar bereikt, een voorcontract getekend bij Renault.

Het Franse AutoHebdo en het Spaanse Marca maken melding van een op handen zijnde overeenkomst tussen Fernando Alonso en het Formule 1-team van Renault. Als voorschot op een definitieve overeenkomst hebben beide partijen een handtekening gezet onder een zogenaamd voorcontract, waarin beiden verklaren de intentie hebben om vanaf 2021 met elkaar in zee te gaan.

Eerder deze week kwam er bij Renault een stoeltje vrij voor 2021, nadat Daniel Ricciardo liet weten vanaf volgend jaar bij McLaren aan te schuiven. Of het uiteindelijk tot een werkelijke overeenkomst komt tussen Renault en de wereldkampioen van 2005 en 2006 is nog afwachten.

Renault heeft als autofabrikant bij de Franse overheid aangeklopt voor een miljardensteun. Of Alonso een hoge salariseis bij Renault gaat neerleggen is nog niet bekend, maar hij zal de nodige munten vragen voor zij diensten bij de Franse renstal. Of de Franse overheid dit in hun overweging meeneemt, is nog niet bekend.

Als Alonso en Renault voor 2021 voor elkaar kiezen blijft er voor Sebastian Vettel niets meer over. Dat is althans de verwachting, want voorlopig zit Valtteri Bottas nog stevig in het zadel bij Mercedes AMG F1, het team waar Vettel zijn zinnen op heeft gezet. Wordt vervolgd!

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.