Fernando Alonso krijgt twee strafpunten op superlicentie

Het was de laatste thuisrace voor de McLaren-Honda combinatie, zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne konden geen potten breken op het Japanse Suzuka International Course. Alonso kwam als elfde en Vandoorne als veertiende over de meet.

Fernando Alonso krijgt twee strafpunten op superlicentie
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: Honda F1 Media

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso moest de race op Suzuka van de laatste plek aanvangen. De Spanjaard kreeg een gridstraf van 35 plekken aan de broek door de ongeplande wissel van diverse krachtbron-componenten. Desondanks kon Alonso in de race doordringen tot de elfde plek.

Met de uitkomst van de Grand Prix van Japan is het McLaren-Honda voor de derde keer op rij niet gelukt om het Japanse Grand Prix-weekend met punten op zak te verlaten. "Dit is onze thuisrace en dat betekent voor ons erg veel", aldus Honda-baas Yusuke Hasegawa.

"Ik wil al onze fans ontzettend bedanken voor hun steun gedurende het hele weekend. Ze hebben ons en ook het keihard werkende team onvoorwaardelijk steun betuigd. Het is erg jammer dat het harde werk niet is beloond met punten, maar we hebben nog vier races op het programma staan en we zullen de strijd voortzetten", aldus Hasegawa.

De enige punten die richting McLaren werden uitgedeeld waren twee strafpunten voor Fernando Alonso. Deze twee strafpunten worden bijgeschreven op de superlicentie van Alonso. De Spanjaard kreeg de strafpunten van de wedstrijdleiding nadat hij in de eindfase van race 'blauwe vlaggen negeerde en een coureur blokkeerde'. De coureur die geblokkeerd werd was Max Verstappen, die bezig was Lewis Hamilton binnen te hengelen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race