VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Fernando Alonso krijgt twee strafpunten op superlicentie

Fernando Alonso krijgt twee strafpunten op superlicentie
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: Honda F1 Media

Het was de laatste thuisrace voor de McLaren-Honda combinatie, zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne konden geen potten breken op het Japanse Suzuka International Course. Alonso kwam als elfde en Vandoorne als veertiende over de meet.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso moest de race op Suzuka van de laatste plek aanvangen. De Spanjaard kreeg een gridstraf van 35 plekken aan de broek door de ongeplande wissel van diverse krachtbron-componenten. Desondanks kon Alonso in de race doordringen tot de elfde plek.

Met de uitkomst van de Grand Prix van Japan is het McLaren-Honda voor de derde keer op rij niet gelukt om het Japanse Grand Prix-weekend met punten op zak te verlaten. "Dit is onze thuisrace en dat betekent voor ons erg veel", aldus Honda-baas Yusuke Hasegawa.

"Ik wil al onze fans ontzettend bedanken voor hun steun gedurende het hele weekend. Ze hebben ons en ook het keihard werkende team onvoorwaardelijk steun betuigd. Het is erg jammer dat het harde werk niet is beloond met punten, maar we hebben nog vier races op het programma staan en we zullen de strijd voortzetten", aldus Hasegawa.

De enige punten die richting McLaren werden uitgedeeld waren twee strafpunten voor Fernando Alonso. Deze twee strafpunten worden bijgeschreven op de superlicentie van Alonso. De Spanjaard kreeg de strafpunten van de wedstrijdleiding nadat hij in de eindfase van race 'blauwe vlaggen negeerde en een coureur blokkeerde'. De coureur die geblokkeerd werd was Max Verstappen, die bezig was Lewis Hamilton binnen te hengelen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.