Fernando Alonso: "Het middenveld zit heel, heel dichtbij elkaar"

Volgens Fernando Alonso zit het middenveld in 2021 ontzettend dicht bij elkaar. Ondanks dat het daar in het eerste GP-weekend in Bahrein niet op leek, denkt de Spanjaard dat de situatie per race zal verschillen.

Fernando Alonso: "Het middenveld zit heel, heel dichtbij elkaar"
© Alpine F1 | Fernando Alonso Bahrein 2021.

Afgelopen maandag maakte de naam Alpine tijdens de GP van Bahrein haar officiële debuut in F1. Het werd niet direct een succes, omdat beide coureurs buiten te punten eindigden. Fernando Alonso viel met technische problemen uit en Esteban Ocon moest genoegen nemen met P13.

Desondanks is Alonso hoopvol voor de resterende 22 races op de F1-kalender. De tweevoudig wereldkampioen verwacht dat er circuits waar Alpine beter uit de voeten zal komen, en weer andere teams meer moeite zullen krijgen.

"Ik denk dat het heel, heel close zal zijn in het middenveld. Sommige weekenden zullen beter uitpakken voor bepaalde teams, maar volgend weekend is er misschien een lay-out die beter zal zijn voor andere teams. Ik denk dat we in het middenveld in een mix zullen zitten. En daarom ben optimistisch dat we een goed seizoen kunnen hebben", aldus 39-jarige Alpine-coureur.

Lees hieronder verder

© Pirelli | Fernando Alonso testte met Alpine de 18-inch banden van Pirelli op het Bahrain International Circuit.

Alonso completeerde gisteren (donderdag) de 18-inch bandentest voor Pirelli. "Het was een geweldige testdag", zei Alonso tevreden en legt uit: "De nieuwe banden voelen al goed aan. [...] Het was een probleemloze dag voor het team en Pirelli, wat nuttige informatie opleverde", aldus Alonso volgens Motorsport-Total.com.

Alonso reed vandaag in totaal 144 ronden. De volgende tweedaagse test van de nieuwe 18-inch banden staat gepland voor na de GP in Imola. Dan gaat Mercedes de banden voor 2022 testen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alpine F1 TeamF1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Fernando AlonsoFormule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.