VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Fernando Alonso geeft toe: "Ik sloeg een gat in de muur"

Fernando Alonso geeft toe: "Ik sloeg een gat in de muur"
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: McLaren F1

Ook heeft het er alle schijn van dat Sebastian Vettel in Singapore de grootste verliezer was van de startcrash, ook McLaren-coureur Fernando Alonso heeft er een soort pijn aan overgehouden. En niet het soort pijn wat de andere drie betrokkenen overhielden aan een voortijdig einde van de race op Marino Bay Street Circuit. De Spanjaard sloeg na zijn uitvalbeurt uit pure frustratie een gat in de muur.

Wie kan het hem kwalijk nemen, Fernando Alonso beleeft zijn carrière al bijna drie jaar als een grote frustratie. De tweevoudig wereldkampioen moest in ronde 8 opgeven met technische problemen. Een en ander was gevolg van zijn indirecte betrokkenheid bij de startcrash in Singapore, net in het weekend dat McLaren een beetje wind in de zeilen had.

In Maleisië komt aan het daglicht dat hij vlak na zijn uitvalbeurt in Singapore een gat in de muur heeft geslagen, dit uit pure frustratie. "Ja, het gat zit er nog! Het kwam voort uit pure frustratie", onthult Alonso tegenover de internationale pers in Sepang.

"Toen ik de beelden op video terugkeek zag ik Vettel aan het eind van bocht 3 spinnen. Juist op dat moment reed ik achter Lewis [Hamilton, red.] en we stonden ook nog eens op de juiste banden. Ik had hem [Hamilton] waarschijnlijk zelfs kunnen proberen om hem in te halen. En lag een podium in het verschiet en dat zou het belangrijkste geweest zijn van mijn carrière en we hebben het moeten missen", aldus Alonso.

Wat Fernando Alonso in 2018 gaat doen is nog steeds alleen bekend bij Alonso zelf, maar hij heeft - volgens Crash.net - laten weten dat hij tussen de Grand Prix van Japan en die van Amerika een besluit neemt.

RaceNotes, Aflevering 2 - Frank Korsel, Julian Verheul en Ries Boogert praten nog even over de F1 GP van Bahrein en blikken vooruit op de Grand Prix van Sakhir. Verder bespreken we het Haas-contract van Nikita Mazepin. Daarnaast hebben we het over de plaatsvervanger van Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die eerder deze week positief testte op COVID19. Je hoort het allemaal hieronder in de laatste aflevering van RaceNotes, de podcast van MotorsportZ.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
George Russell vervangt in Sakhir Lewis Hamilton. Gaat de jonge Brit Valtteri Bottas verslaan?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.