VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Fernando Alonso geeft toe: "Ik sloeg een gat in de muur"

Fernando Alonso geeft toe: "Ik sloeg een gat in de muur"
Foto: Fernando Alonso #14 (McLaren) - Bron: McLaren F1

Ook heeft het er alle schijn van dat Sebastian Vettel in Singapore de grootste verliezer was van de startcrash, ook McLaren-coureur Fernando Alonso heeft er een soort pijn aan overgehouden. En niet het soort pijn wat de andere drie betrokkenen overhielden aan een voortijdig einde van de race op Marino Bay Street Circuit. De Spanjaard sloeg na zijn uitvalbeurt uit pure frustratie een gat in de muur.

Wie kan het hem kwalijk nemen, Fernando Alonso beleeft zijn carrière al bijna drie jaar als een grote frustratie. De tweevoudig wereldkampioen moest in ronde 8 opgeven met technische problemen. Een en ander was gevolg van zijn indirecte betrokkenheid bij de startcrash in Singapore, net in het weekend dat McLaren een beetje wind in de zeilen had.

In Maleisië komt aan het daglicht dat hij vlak na zijn uitvalbeurt in Singapore een gat in de muur heeft geslagen, dit uit pure frustratie. "Ja, het gat zit er nog! Het kwam voort uit pure frustratie", onthult Alonso tegenover de internationale pers in Sepang.

"Toen ik de beelden op video terugkeek zag ik Vettel aan het eind van bocht 3 spinnen. Juist op dat moment reed ik achter Lewis [Hamilton, red.] en we stonden ook nog eens op de juiste banden. Ik had hem [Hamilton] waarschijnlijk zelfs kunnen proberen om hem in te halen. En lag een podium in het verschiet en dat zou het belangrijkste geweest zijn van mijn carrière en we hebben het moeten missen", aldus Alonso.

Wat Fernando Alonso in 2018 gaat doen is nog steeds alleen bekend bij Alonso zelf, maar hij heeft - volgens Crash.net - laten weten dat hij tussen de Grand Prix van Japan en die van Amerika een besluit neemt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.