Fernando Alonso en McLaren zetten de samenwerking stop

Fernando Alonso en McLaren zetten de samenwerking stop
© McLaren F1

Fernando Alonso en McLaren zijn na vijf jaar samenwerking uit elkaar gegaan. Het contract tussen de achtendertigjarige Spanjaard en de Britse renstal is niet verlengd.

Alonso reed in 2007 en van 2014 tot en met 2018 voor McLaren F1. Na 2018 hing Alonso zijn F1-helm aan de wilgen, maar bleef verbonden aan McLaren als ambassadeur van het team. Eind 2019 verliep het contract, zo meldden verschillende media. In april nam de tweevoudig wereldkampioen voor McLaren nog deel aan de eerste seizoenstest van 2019. In datzelfde jaar probeerde de Spanjaard deel te nemen aan de Indy 500, maar tijdens de kwalificatie slaagde hij er niet in om de startgrid te behalen.

Fernando Alonso heeft momenteel al zijn pijlen gericht op een overwinning in Indianapolis, tijdens de Indy 500. Nu hij gebroken heeft met McLaren zal hij niet voor Arrow McLaren SP - het team waarmee hij voor deelname aan de Indy 500 in verband werd gebracht - uitkomen. De enige optie lijkt momenteel Andretti Autosport, het team waarmee hij in 2017 ook al deelnam aan de Indy 500, maar in de eindfase uitviel met motorproblemen.

Na zijn IndyCar-avontuur wil Alonso zijn vizier opnieuw richten op de Formule 1, zo liet de Spanjaard eerder dit jaar al weten. Maar of zijn plannen voor de Formule 1 een vervolg krijgen is afwachten. Alonso heeft ook interesse getoond voor het nieuwe WEC-hypercar kampioenschap.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.