Felipe Massa over nieuw circuit in Rio: "klinkt als een grap"

Felipe Massa over nieuw circuit in Rio: "klinkt als een grap"
© Ferrari F1

Voormalig Formule 1 coureur Felipe Massa zet grote vraagtekens bij het voornemen om de Braziliaanse Grand Prix in Rio de Janeiro te laten plaatsvinden. Het circuit moet nog gebouwd worden en volgens Massa is dat alles behalve een goed plan.

Sinds 1972 staat de Formule 1 Grand Prix van Brazilië op de kalender. De eerste werd verreden in São Paulo op het circuit Autódromo José Carlos Pace, maar bij de meesten is het circuit beter bekend als Interlagos. Maar in de jaren 70 en 80 werd er ook gereden op Circuit van Jacarepagua in Rio de Janeiro. Sinds 1990 is de Formule 1 onlosmakelijk verbonden aan het circuit in São Paulo.

De nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonarom kondigde onlangs aan dat hij de Formule 1 race wil verplaatsen naar de oude locatie in Rio de Janeiro. Het oude circuit is intussen verdwenen en er liggen serieuze plannen klaar om een nieuw circuit aan te leggen op de plek waar momenteel een legerbasis is gelegen. In 2016 werden er nog onderdelen voor de Olympische spelen afgewerkt. Bij het nieuwe en ambitieuze project is circuitontwerper Hermann Tilke betrokken.

Vooropgesteld dat het contract wat de Formule 1 met Interlagos heeft pas aan het eind van 2020 afloopt, lijkt het Felipe Massa geen haalbare kaart om de Formule 1 race van São Paulo naar Rio de Janeiro te verplaatsen. "Het komt op mij over als een grap", laat Massa optekenen door het Braziliaanse Globo Esporte. "Als je wereldwijd om je heen kijkt zijn er veel circuits die het moeilijk hebben. Dat zal voor Rio niet anders worden."

Massa vervolgt: "Kijk, ik ben er een voorstander om nieuwe circuits aan te doen. Maar dit wordt een groot financieel fiasco voor de mensen die dit privé gaan bekostigen. Ze moeten goed bedenken of het wel verstandig is om dit nieuwe circuit in Rio aan te leggen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.