Felipe Massa keert voorlopig niet terug naar huis

Felipe Massa keert voorlopig niet terug naar huis
©Pirelli F1 Media

Felipe Massa heeft laten weten dat hij voorlopig niet terugkeert naar huis, zijn woonplaats São Paulo. Hij heeft dit besluit genomen na de golf aan overvalpogingen in - onder andere - het afgelopen raceweekend in Brazilië.

Afgelopen weekend werden meerdere teams, inclusief leden van de internationale autosportbond (FIA), slachtoffer van een overvalpoging. Teamleden van het Duitse Mercedes-team werden werkelijk overvallen en moesten hun waardevolle spullen afgeven terwijl ze met een vuurwapen onder schot werden gehouden.

Felipe Massa heeft voorlopig geen enkele intentie om terug te keren naar zijn woonplaats São Paulo om zich weer te voegen bij zijn familie.

"Het is zo bedroevend en niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de Brazilianen", aldus Felipe Massa op F1i.com. "Het laat maar weer eens zien hoe veel Brazilië nog moet veranderen."

"We racen in Mexico, we hebben met de Formule 1 in India geracet, maar ik denk niet dat het daar zeker niet gevaarlijker is dan in Brazilië."

"De lokale overheden hebben een groot probleem, ze moeten voor veiligheid kunnen zorgen, wie er ook dan ook de stad bezoekt. Ik hou van Brazilië, maar mij zie je er voorlopig niet meer terug om te wonen."

"Mijn zoon zit in Monaco op school en hij spreekt drie talen en dat is belangrijk voor zijn toekomst. Ik zou graag in de toekomst weer terugkeren naar een beter en veiliger land", aldus Felipe Massa.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.