Felipe Massa: "Een race die ik nooit meer vergeet"

Felipe Massa: "Een race die ik nooit meer vergeet"
Foto: Felipe Massa #19 (Williams) - Bron: Pirelli Media

Oud, langzaam, afgeschreven. Allemaal termen die dit jaar in verband werden gebracht met de naam van Felipe Massa. Vandaag in Brazilië was daar echter niets van te merken. De thuisrijder reed een geweldige wedstrijd en eindigde op een uitzonderlijk knappe, en dikverdiende, zevende plaats. Na afloop braken er veel emoties los bij de elfvoudig Grand Prix winnaar, mede door de onverwachte boodschap over de teamradio van zoon Felipinho.

"Het is lastig om mijn gevoelens uit de leggen", zo vertelde de aanstaande pensionado aan SkyF1.

"Ik had een geweldige start. Ik haalde meteen een paar auto's in en na de herstart wist ik Alonso te pakken. Dat was extreem belangrijk, want ik wist dat hij meer snelheid in de auto had dan ik. Gelukkig wist ik hem achter mij te houden."

"Ik was ontzettend emotioneel toen ik over de lijn kwam. Het was een lastige race voor mij persoonlijk. Deze zevende plaats voelde even goed als een overwinning. Ik reed een perfecte race, van het begin tot het einde. Ik managede de banden, de motor, eigenlijk alles aan en op de auto.

"Om na de race de emotie van de fans te zien was geweldig. Ik kreeg vorig jaar al veel liefde van mensen en toen was er ook ontzettend veel emotie in het spel. Toen eindigde ik de race hier niet zoals ik wilde, vandaag was in dat opzicht perfect. Het is een race die ik nooit ga vergeten."

Door: Robertjan Vos van Zalingen0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.