VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

F1-testing: Problemen bij Red Bull Racing? Albon rijdt nauwelijks

F1-testing: Problemen bij Red Bull Racing? Albon rijdt nauwelijks
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag, woensdag 26 februari, is de tweede testweek van de wintertests begonnen. Waar het Formule 1-team van Red Bull Racing vorige week zo voortvarend begon, lijkt er vandaag een probleem te zijn met de RB16 van Red Bull-Honda.

Wat het probleem exact is is nog niet bekendgemaakt, maar Alexander Albon, die voor vanmorgen was ingepland, staat na het rijden van slechts een tot enkele ronden in de pits. Er is nog geen enkele serieuze ronde gereden voor de Thaise Brit. De geruchten gaan rond dat er een probleem is met de Honda-motor, maar dat is niet bevestigd.

Max Verstappen staat op de planning om vanmiddag - na de lunchpauze - om 14:00 uur plaats te nemen in de Red Bull RB16-Honda plaats te nemen, maar we moeten nog even afwachten of het zover komt. Voorlopig is er vanmorgen - bij aanvang van de laatste testweek in Barcelona - geen reden tot tevredenheid bij Red Bull Racing. Of de problemen direct met de krachtbron van Honda te maken hebben is niet erg waarschijnlijk.

Waarschijnlijk gaat het om een detail, wat grote gevolgen heeft in deze laatste testweek.

Update: Intussen is Alexander Albon ook uit de startblokken vertrokken. De Thaise Brit heeft nog minder dan 60 minuten de tijd om de RB16 zich eigen te maken. Er is nog niets bekend over de reden, waarom hij zolang moest wachten voordat hij aan de slag kon.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.