F1-teams akkoord met de kostenbesparende maatregelen

F1-teams akkoord met de kostenbesparende maatregelen
© Pirelli

Het lijkt er steeds meer op dat de kostenbesparende maatregelen er eindelijk gaan komen. De F1-teams hebben hierover een akkoord bereikt. Een van de maatregelen is de budget cap, die over een periode van vijf jaar uitkomt op 135 miljoen dollar per jaar.

De teams zijn het volgens de BBC eens geworden over een budgetlimiet van 145 miljoen dollar voor 2021. In 2022 komt de lat op 140 miljoen te liggen, om vervolgens na 2022 (2023-2025) te eindigen op 135 miljoen jaar.

Niet alleen over de budget cap is men het eens geworden. Ook hebben de teams ingestemd met maatregelen die betrekking hebben op de ontwikkeling van de auto's. Zo worden de beste teams beperkt in het gebruik van windtunnels, terwijl de kleinere, vaak minder goed presterend, teams in de gelegenheid gesteld om meer tijd in de windtunnel door te brengen.

Verder is overeenstemming bereikt dat er vanaf 2022, dus wanneer de uitgestelde nieuwe technische reglementen van kracht worden, gebruik gemaakt mag worden van zogenaamde open source-onderdelen. Hier moet gedacht worden aan bijvoorbeeld pedalen, stuurkolommen en dergelijken. Alle teams mogen daarvan gebruik maken.

Nu de teams hun akkoord hebben gegeven wacht er nog een stemming van de FIA. Die vindt volgende week.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.