VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

F1-team Ferrari ziet voordelen op het 'onbekende' Imola

F1-team Ferrari ziet voordelen op het 'onbekende' Imola
© Ferrari F1

De dertiende ronde van het F1-kampioenschap 2020 wordt verreden op het relatief onbekende Imola, of Autodromo Enzo e Dino Ferrari - zoals de omloop in Romagna officieel heet. Het thuis rijdende Ferrari ziet voordelen, nadat het team zich op de 'onbekende' circuits, die het F1-seizoen 2020 rijk is, goed manifesteerde.

Het GP-weekend op Imola is ongebruikelijk en niet alleen omdat er sinds 2006 niet meer gereden is. Ook het feit dat de vrijdagtrainingen voor dit evenement zijn geschrapt maakt het raceweekend in Italië een spannende gebeurtenis. Ferrari demonstreert dit jaar, na een dramatische start van het seizoen, hoe snel ze op relatief onbekend terrein zich snel kunnen aanpassen en presteren.

Ferrari's hoofdengineer Matteo Togninalli ziet voordelen voor de formatie uit Maranello. "Ik denk dat we tijdens dit zeer vreemde seizoen hebben laten zien dat we ons snel kunnen aanpassen aan ongebruikelijke situaties, op onverwachte situaties kunnen reageren en dat ons niveau van voorbereiding erg goed is", aldus de Italiaanse engineer. "Over het algemeen denk ik dat het een voordeel kan zijn."

"Het betekent dat de voorbereiding voorafgaand aan het evenement nog belangrijker is om te proberen zo goed mogelijk te presteren: dat geldt voor de auto, de coureurs, het team en de banden, alles wat in feite in het hele pakket past", legt Togninalli uit. "Zonder data om mee te werken, zoals het geval is bij Imola, wordt de fijnafstelling verminderd en moet je naar het grotere plaatje kijken."

Het is duidelijk dat de simulator helpt, vooral om de bestuurder snel vertrouwd te maken met de baan, niet alleen de lay-out, maar ook andere kenmerken die de prestaties kunnen beïnvloeden, zoals hobbelige delen, waar te rijden op de kerbs, de juiste lijnen en de rempunten."

"Het is waar dat de coureurs ongelooflijk snel een nieuwe baan leren en al snel op de limiet zitten, maar het is ook waar dat de rondetijden veel sneller dan normaal dalen als je naar een nieuwe baan gaat. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk ronden te rijden om zo snel mogelijk het optimale niveau te bereiken", sluit de Italiaan af.

Vrijdag geen vrije trainingen dus. De eerste en enige vrije training wordt zaterdag 31 oktober tussen 10:00 en 11:30 uur verreden. Twee en half uur later, om 14:00 uur, volgt de kwalificatie. Het wordt een druk en intensief weekend voor de teams en coureurs, en dus ook voor Ferrari.

Check hier het aangepaste schema voor de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.