F1 RaceReporter: "Gene Haas was zelf bezig om de stekker eruit te trekken"

Er lijkt steeds meer duidelijk te worden omtrent het omstreden bericht op het Twitter-account. De tweet wekte de schijn op dat Rich Energy het contract had verscheurd, maar het tegendeel is waar. Volgens F1 RaceReporter was Haas-eigenaar Gene Haas met zijn juristen al bezig om zelf de stekker er uit te trekken.

F1 RaceReporter: "Gene Haas was zelf bezig om de stekker eruit te trekken"
© Haas F1

Woensdagavond verscheen er op het Twitter-account van Rich Energy, de titelsponsor van het Formule 1 team van Haas, een bericht. Kort samengevat de tweet: "We verbreken onze verbintenis met Haas F1 door tegenvallende resultaten in onder andere Oostenrijk."

Volgens Charrel Jalving is het tegendeel de waarheid. In de podcast van F1 RaceReporter laat Jalving weten dat Haas-eigenaar Gene Haas zelf bezig was met een onderzoek naar de mogelijkheden om af te komen van Rich Energy. Hiervan heeft Rich Energy lucht gekregen.

"Rich Energy heeft de afgelopen weken iedere rechtszaak die ze maar konden verliezen verloren", laat Charles Jalving weten. "Het logo wat ze schaamteloos hebben gejat van Whyte Bikes mogen we niet meer gebruiken, ze moeten alle producten met dat logo vernietigen en ze moeten totaal inzicht van zaken geven in hun financiële handel en wandel en vooral in dat laatste hebben ze natuurlijk geen zin."

"Gene Haas is het natuurlijk ook al langer zat, die loopt alleen maar meer reputatieschade op. Dus Gene heeft doodleuk de stekker er uit getrokken, waarschijnlijk op basis van een clausule in het contract, op aanraden van zijn eigen advocaten en die zijn nu de laatste details aan het uitwerken", aldus Jalving.

De podcast van F1 RaceReporter gaat nog een flink stuk verder en er wordt over meer zeer interessante onderwerpen gesproken. Absolute aanrader voor mensen die willen weten hoe het echt zit.

Ondanks dit nieuws hebben beide partijen, Haas F1 Team en Rich Energy, nog niet gereageerd op het eerder verschenen bericht op Twitter.



Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET