'F1-kalender mogelijk weer op de schop: twee races in Bahrein'

Het Formule 1-seizoen begint in Bahrein, dat lijkt voorlopig vast te staan. Maar er wordt volgens verschillende bronnen gedacht aan een tweede race in Bahrein, als racen in Portugal niet mogelijk is.

'F1-kalender mogelijk weer op de schop: twee races in Bahrein'
© Pirelli

Enkele dagen geleden publiceerde de Formule 1 nieuwe starttijden voor de races van 2021. Vandaag maakte Grand Prix Radio melding van een mogelijke wijziging van de eerste races op de F1-kalender. En daarbij moet gedacht worden aan een twee races back-to-back in Bahrein. De eerste race op het Bahrein International Circuit wordt op 28 maart gehouden. Volgens de meldingen van meerdere media plant de Formule 1 de tweede race een week later, op 4 april. Of de tweede race op het inner- of outertrack verreden zou worden is nog onduidelijk, maar zeker niet ondenkbaar.

De plannen hebben naar verluidt te maken met de derde race, waarvan nog altijd niet bekend is waar deze gereden gaat worden, maar waarvan wordt vermoed dat deze in Portugal verreden zou worden. In Portugal zijn de laatste dagen de maatregelen in verband met COVID19 verder aangescherpt. Zo moeten reizigers die naar Portugal afreizen onder andere een negatieve coronatest, niet ouder dan 72 uur, kunnen overleggen. Verder zouden Portugese autoriteiten kunnen besluiten om de landsgrenzen  voor reizigers vanuit Groot-Brittannië te sluiten. En dat zou funest zijn voor de teams die hun basis in Groot-Brittannië hebben.

Tegen de tijd dat het weekend van 2 mei, het weekend van de derde Grand Prix, dichter bij komt kan de situatie verbeterd zijn. Maar het is ook heel goed denkbaar dat de situatie verslechtert en dat de regels nog scherper worden gesteld en dat het GP-weekend in Portimão helemaal niet mogelijk is. Om geen risico's te nemen met onnodige reizen houdt de Formule 1 dus rekening met een no-go voor Portugal.

In dat geval wordt het GP-weekend in Imola een week naar achter geschoven, van 18 april naar 25 april. Dat zou de teams meer tijd geven om Europa's vaste land te bereiken van uit Bahrein. Het gaat voorlopig nog om vermoedens, maar het zou zomaar de werkelijkheid kunnen worden.

F1 CEO Stefano Domenicali heeft eerder deze week laten weten dat het denkbaar is dat het Formule 1-seizoen sterk kan afwijken van de laatste editie van de F1-kalender zoals die nu bekend is. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP BahreinF1 GP Bahrein 2021F1 GP PortugalF1 GP SakhirF1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.