F1-kalender 2020 met 22 races? De teams moeten eerst akkoord gaan

De laatste dagen gonst het van de geruchten over een ongekend lange F1-kalender voor 2020. Eerder werd aangenomen dat de Grand Prix van Spanje van de kalender zou vallen, maar schijnt is er toch kans te zijn op een redding van Spaanse Grand Prix.

F1-kalender 2020 met 22 races? De teams moeten eerst akkoord gaan
©Haas F1

Nadat Nederland en Vietnam op de voorlopige Formule 1-kalender zijn gezet leek het er op dat er, net als in 2017 en 2019, ook in 2020 21 races op de kalender staan. Maar er werd aangenomen dat Duitsland en Spanje zouden wegvallen.

Voor de Grand Prix van Duitsland is voorlopig weinig hoop, maar Spanje lijkt toch kandidaat te zijn om als nog aan de 2020 lijst te worden toegevoegd. De Catalaanse regering wil zich inzetten om de Grand Prix van Spanje te redden.

"We hebben een akkoord bereikt wat het mogelijk maakt de Grand Prix in Catalunya voor nog eens een jaar te behouden", aldus Meritxell Budo, een woordvoerster voor de Generalitat de Catalunya. "We hebben er mee ingestemd om een verlenging van het contract met de Formule 1 met een jaar te verlengen."

Als het tot een werkelijk akkoord en ondertekening komt dan steekt het volgende probleem de kop op. Niet alle teams staan te springen om aan 22 Grand Prix-weekenden deel te nemen. En Liberty Media moet het fiat krijgen van de tien Formule 1-teams.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft al gereageerd: "Voor ons is 22 oké. Maar we willen wel dat er maximaal drie motoren gebruikt mogen worden. Een extra motor brengt voor ons te veel kosten met zich mee. Het gaat er wat ons betreft dus om of de drie motoren het 22 races uithouden."

Spanjaard Carlos Sainz heeft er natuurlijk geen enkel probleem als de Grand Prix in zijn thuisland behouden blijft. "Ik heb gehoord dat er gesprekken worden gehouden over een eenjarig contract, maar er is nog niets officieel. Maar ik zou er erg blij mee zijn als het doorgaat", aldus de Spaanse McLaren-coureur.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET