F1 hoopt in de zomer het seizoen te herstarten, maar zonder publiek

Momenteel wordt de F1-kalender nog aangevoerd door de Grand Prix van Canada. Maar ook voor de 51-ste editie van deze Formule 1-race moet vanwege corona-pandemie gevreesd worden. De beslissing over de Canadese Grand Prix wordt rond de paasdagen door de Formule 1 en de FIA genomen.

F1 hoopt in de zomer het seizoen te herstarten, maar zonder publiek
© Pirelli

De eigenaren van de Formule 1 hopen in 2020 nog 15 tot 18 races te kunnen houden. De herstart moet ergens in de zomer plaatsvinden en daarbij wordt gedacht aan de Grand Prix op Silverstone, die voor 19 juli op de kalender staat. Het geen zou betekenen dat - naast de Canadese GP - ook de Grands Prix van Frankrijk en Oostenrijk uitgesteld gaan worden.

Er wordt nu serieus gekeken naar een herstart van het Formule 1-seizoen in Groot-Brittannië. Het zou - op voorwaarde dat de situatie rond het coronavirus in Europa dit toelaat - een logische keuze zijn om op Silverstone te beginnen. Het is een voordeel dat zeven van de tien F1-teams gevestigd zijn in Groot-Brittannië. Zo laat de BBC weten. De teams die niet in Groot-Brittannië gevestigd zijn, zijn Ferrari (Italië), Alfa Romeo (Zwitserland) en AlphaTauri (Italië). Ook wordt er niet gesproken over de toeleveranciers van de sport, zoals Pirelli, Brembo en bijvoorbeeld Dallara, die allen in Italië gevestigd zijn.

Mocht de situatie er naar zijn en de Grand Prix van Groot-Brittannië kan op de geplande datum (zondag 19 juli) plaatsvinden, dan moet er rekening worden gehouden dat er geen publiek aanwezig kan en zal zijn. De kans dat social distancing dan niet meer noodzakelijk is is klein.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020F1 GP Groot-BrittanniëF1 GP Groot-Brittannië 2020FIALiberty Media
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.