F1 Grand Prix van Italië na 2019 wederom op de tocht

De Formule 1 Grand Prix van Italië staat mogelijk weer op de tocht, zo laat president van de Automobile Club d'Italia, Angelo Sticchi Damiani, weten in de Italiaanse pers. De kaartverkoop voor de race die voor volgende week op de agenda staat valt behoorlijk tegen.

F1 Grand Prix van Italië na 2019 wederom op de tocht
©Scuderia Ferrari

Ondanks snelheid Ferrari tegenvallende kaartverkoop

"Vorig jaar ging Sebastian Vettel als leider in het kampioenschap de zomerstop in en dit jaar staat hij tweede. Vorig jaar nam Mercedes het heft in handen en eigenlijk hoop ik dat dit jaar precies het omgekeerde gaat gebeuren", aldus Angelo Sticchi Damiani tegenover La Gazzetta dello Sport.

Ondanks dat Mercedes de dans voorlopig nog leidt, lijkt Ferrari toch de sterkste formatie met het meest complete pakket en dat heeft er niet toegeleid dat de kaartverkoop voor de Formule 1-race op Monza beter is verlopen. En juist dat baart de beleidsbepaler van de Automobile Club d'Italia zorgen.

"We hebben vorig jaar grote verliezen geleden en dat zal dit jaar niet veel anders zijn", verwacht Damiani. "Het mag duidelijk zijn, als er geen veranderingen optreden dan is er geen garantie meer voor de toekomst. Wij willen de Grand Prix graag behouden, maar niet ten koste van alles."

"Chase Carey heeft me altijd verteld dat de Formule 1 zonder een Grand Prix op Monza ondenkbaar is en we willen over vier jaar ons 100-jarig bestaan vieren. In principe zijn we het met elkaar eens, maar nu moet de daad bij het woord gevoegd worden."

Problemen spelen al langer op Monza

Het is niet voor het eerst dat de president van de Automobile Club d'Italia, Angelo Sticchi Damiani, in de pers verschijnt met berichten omtrent het mogelijk verdwijnen van de Grote Prijs van Italië. In januari van dit jaar zocht de automobielclub van Italië ook al de media op.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.