F1 Grand Prix Hongarije wankelt: Derde GP Oostenrijk opkomst?

F1 Grand Prix Hongarije wankelt: Derde GP Oostenrijk opkomst?
© Ferrari F1

De Formule 1-leiding denkt er over na om de Hongaarse Grand Prix van volgende week te skippen en in plaats daarvan een derde keer op de Red Bull Ring te rijden. Dat meldt ORF. De extreem strenge Covid-19-regels in Hongarije dwingen de sport maatregelen te nemen.

In Hongarije gelden buitengewoon strenge Covid-19-regels voor inwoners van onder andere het Verenigd Koninkrijk. De regels zijn zo streng dat mensen een boete van 15.000 euro riskeren en zelfs gevangenisstraf. Reden voor de Formule 1 om een alternatief te bedenken voor de Hongaarse Grand Prix die voor volgend weekend op de herziene F1-kalender staat.

Voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk zijn de maatregelen nog strenger. Zo worden mensen uit het VK en niet-Europeanen die Hongarije aandoen verplicht om zich onder strikte voorwaarden te verplaatsen op en rond het circuit. Er mag alleen gegeten worden op het circuit en in het hotel, er mag niet gebruik worden gemaakt van openbaar vervoer of taxi's.

Overtreding van de regels kan zoals gezegd een boete van 15.000 euro opleveren en in het ergste geval nog eens een gevangenisstraf. Dat is reden geweest voor de Formule 1-organisatie om de coureurs te peilen over dit voorstel via Alexander Wurz, voorzitter van de GPDA (Grand Prix Drivers' Association).

Alexander Wurz liet tegenover het Oostenrijkse ORF weten dat Chase Carey er naar gevraagd had wat de coureurs er van zouden vinden als er voor een derde keer op rij in Oostenrijk wordt gereden. "Ik zei tegen hem dat als dat de enige oplossing is, dan kunnen we de Grand Prix ook wel tien keer rijden. We rijden namelijk liever vaker op de Red Bull Ring, dan dat we helemaal niet kunnen racen", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Voorlopig staat de Grand Prix van Hongarije nog op de kalender, maar dat kan dus zomaar veranderen. Voor zondagavond zal bekend worden gemaakt wat er gaat gebeuren. De teams moeten natuurlijk ook weten waar ze aan toe zijn. Er moet een compleet circuit verhuisd worden en dan is een tijdschema van groot belang. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.