F1-fans: 'Mooiste en spannendste F1-race was die in Duitsland'

F1-fans wereldwijd hebben gestemd op de Grand Prix van Duitsland, als mooiste Formule 1-race van 2019. De race werd verreden op een kletsnatte Hockenheim Ring, en Max Verstappen ging er met de zege vandoor en pakte ook het extra punt voor de snelste raceronde.

F1-fans: 'Mooiste en spannendste F1-race was die in Duitsland'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De overwinning van Max Verstappen kwam vijf weken nadat hij ook in Oostenrijk zijn eerste overwinning van het Formule 1-seizoen 2019 scoorde. De Grand Prix die op de tweede plek eindigde was die van Brazilië en ook die viel ten prooi aan Max Verstappen. De Grand Prix van Oostenrijk eindigde op - een met Italië gedeelde - derde plek in deze verkiezing - wat was de spannendste race van 2019?

Sky Sports-commentator Martin Brundle is van mening dat Max Verstappen de allermooiste prestatie van het seizoen liet zien. Ook bij de Britse voormalig Formule 1-coureur kwam de overwinning van Max Verstappen als beste uit de bus. Op de vraag wie de mooiste prestaties op zijn had staan, antwoordt Brundle: "Verstappen die de Duitse Grand Prix won. In Hockenheim zorgde het natte wegdek voor totale chaos, Verstappen overwon toen giganten vielen", aldus Brundle stellig en zonder enige twijfel tegenover Motorsport-Magazin.

In de verkiezing - die georganiseerd werd door de Formule 1 - stemde 13.000 fans wereldwijd. 23% stemde op de Grand Prix van Duitsland, 13% op Brazilië, Oostenrijk en Italië kregen beiden 3% van de stemmen. De Grand Prix van Groot-Brittannië werd door 2% van de stemmers gekozen als meeste spannende Formule 1-race van het seizoen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.