F1-fans: 'Mooiste en spannendste F1-race was die in Duitsland'

F1-fans: 'Mooiste en spannendste F1-race was die in Duitsland'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

F1-fans wereldwijd hebben gestemd op de Grand Prix van Duitsland, als mooiste Formule 1-race van 2019. De race werd verreden op een kletsnatte Hockenheim Ring, en Max Verstappen ging er met de zege vandoor en pakte ook het extra punt voor de snelste raceronde.

De overwinning van Max Verstappen kwam vijf weken nadat hij ook in Oostenrijk zijn eerste overwinning van het Formule 1-seizoen 2019 scoorde. De Grand Prix die op de tweede plek eindigde was die van Brazilië en ook die viel ten prooi aan Max Verstappen. De Grand Prix van Oostenrijk eindigde op - een met Italië gedeelde - derde plek in deze verkiezing - wat was de spannendste race van 2019?

Sky Sports-commentator Martin Brundle is van mening dat Max Verstappen de allermooiste prestatie van het seizoen liet zien. Ook bij de Britse voormalig Formule 1-coureur kwam de overwinning van Max Verstappen als beste uit de bus. Op de vraag wie de mooiste prestaties op zijn had staan, antwoordt Brundle: "Verstappen die de Duitse Grand Prix won. In Hockenheim zorgde het natte wegdek voor totale chaos, Verstappen overwon toen giganten vielen", aldus Brundle stellig en zonder enige twijfel tegenover Motorsport-Magazin.

In de verkiezing - die georganiseerd werd door de Formule 1 - stemde 13.000 fans wereldwijd. 23% stemde op de Grand Prix van Duitsland, 13% op Brazilië, Oostenrijk en Italië kregen beiden 3% van de stemmen. De Grand Prix van Groot-Brittannië werd door 2% van de stemmers gekozen als meeste spannende Formule 1-race van het seizoen.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.