VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

F1-baas Chase Carey: "te veel straffen en ingewikkelde regels"

F1-baas Chase Carey: "te veel straffen en ingewikkelde regels"

Chase Carey pleit voor minder en minder ingewikkelde regels voor de Formule 1. De Amerikaanse F1-manager zou graag zien dat daar vanaf 2021 verandering in komt.

Iedereen die de Formule 1 een warm hart toedraagt, is het er over eens. Er zijn te veel ingewikkelde regels en die leiden tot onnodige straffen. Diezelfde mening valt ten deel aan Formule 1-baas Chase Carey. "Het moet minder ingewikkeld", aldus de Amerikaan.

Iedereen ergert zich 'groen en geel' aan de enorme hoeveelheid aan betuttelende regeltjes waarmee de Formule 1-teams en coureurs te maken hebben, tijdens de races. F1-baas Chase Carey kan zich daar erg goed in vinden. De Amerikaan pleit dan ook voor vereenvoudiging van de regelgeving. Helaas moeten wij - als autosportfan - nog even wachten op de doorvoering van deze nieuwe visie, want de Amerikaan doelt op GP-seizoen 2021.

In een interview met het Britse The Independent verklaart Carey het volgende: "We hebben te veel straffen en ingewikkelde regels", steekt de Amerikaanse manager van wal. "Er is een boekwerk van meer dan honderd pagina's en dat is niet oké. We moeten de Formule 1 minder complex en veel eenvoudiger maken, om het voor de fans aantrekkelijk te houden", aldus Carey.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.