F1-baas Chase Carey: "te veel straffen en ingewikkelde regels"

Chase Carey pleit voor minder en minder ingewikkelde regels voor de Formule 1. De Amerikaanse F1-manager zou graag zien dat daar vanaf 2021 verandering in komt.

F1-baas Chase Carey: "te veel straffen en ingewikkelde regels"

Iedereen die de Formule 1 een warm hart toedraagt, is het er over eens. Er zijn te veel ingewikkelde regels en die leiden tot onnodige straffen. Diezelfde mening valt ten deel aan Formule 1-baas Chase Carey. "Het moet minder ingewikkeld", aldus de Amerikaan.

Iedereen ergert zich 'groen en geel' aan de enorme hoeveelheid aan betuttelende regeltjes waarmee de Formule 1-teams en coureurs te maken hebben, tijdens de races. F1-baas Chase Carey kan zich daar erg goed in vinden. De Amerikaan pleit dan ook voor vereenvoudiging van de regelgeving. Helaas moeten wij - als autosportfan - nog even wachten op de doorvoering van deze nieuwe visie, want de Amerikaan doelt op GP-seizoen 2021.

In een interview met het Britse The Independent verklaart Carey het volgende: "We hebben te veel straffen en ingewikkelde regels", steekt de Amerikaanse manager van wal. "Er is een boekwerk van meer dan honderd pagina's en dat is niet oké. We moeten de Formule 1 minder complex en veel eenvoudiger maken, om het voor de fans aantrekkelijk te houden", aldus Carey.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.