Esteban Ocon kan pas vanaf 2022 terugkeren bij Mercedes

Kortgeleden maakte het Formule 1-team van Renault bekend dat Esteban Ocon vanaf 2020 de plaats van Nico Hülkenberg inneemt. De Franse formatie ging een tweejarige overeenkomst aan met Ocon, zodat hij kan niet eerder dan in 2022 kan terugkeren bij Mercedes AMG F1.

Esteban Ocon kan pas vanaf 2022 terugkeren bij Mercedes
© Renault F1

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff bevat het contract tussen Renault en Esteban Ocon geen regel die hem eventueel in staat stelt om al in 2021 terug te keren naar de Duitse renstal.

Wolff bevestigt tegenover Racefans.net dat Esteban Ocon meer geen optie is om in 2021 Valtteri Bottas of Lewis Hamilton te vervangen, mocht dat nodig zijn. "Er staat geen regel in zijn contract die hem in staat stelt om in 2021 terug te keren. De komende twee jaar is hij coureur bij Renault."

Ondanks Esteban Ocon nog betrokken is bij de Duitse renstal nadert het punt dat hij niet of nauwelijks nog betrokken wordt bij de ontwikkelingen rondom de nieuwe bolide voor 2020. "Ik heb hierover met Esteban gesproken", aldus Wolff. "Hij wordt steeds minder bij de laatste ontwikkelingen betrokken, dit met het oog op de toekomst, maar hij is nog steeds onderdeel van het team en doet belangrijk werk voor ons", besluit de Oostenrijkse teambaas.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET