Esteban Ocon hunkert naar eerste Formule 1-actie: "Ik wil punten scoren"

De Formule 1-coureurs kunnen niet wachten om eindelijk met het seizoen te beginnen. Maar er is een coureur die waarschijnlijk nog het meest hunkert naar de eerste vrije training in Oostenrijk. Zijn naam is Esteban Ocon.

Esteban Ocon hunkert naar eerste Formule 1-actie: "Ik wil punten scoren"
© Renault F1

Renault-coureur Esteban Ocon reed in 2018 in Abu Dhabi zijn laatste Formule 1-race voor Force India (tegenwoordig Racing Point). De Fransman staat intussen te popelen om te beginnen aan zijn eerste Formule 1-wedstrijd van 2020, iets waar hij in maart al helemaal klaar voor was.

"Ik lachte toen wel, maar van binnen huilde ik", aldus Esteban in reactie op het uitstel van het Formule 1-seizoen in Australië. "Ik was er zo klaar voor. Na ruim anderhalf jaar zou ik weer mee gaan doen, maar het gebeurde toen niet." Maar deze week is het eindelijk zover dat het Formule 1-circus neerstrijkt in Oostenrijk.

Lees hieronder verder

"Ik heb anderhalf jaar op moeten wachten om weer op de grid te staan en nu is het dan weer zover, ik ben zeer opgewonden voor deze eerste race", aldus Ocon. "Het geeft een geweldig gevoel dat het seizoen nu eindelijk gaat beginnen."

Renault Sport Formula One Team heeft, na een redelijk teleurstellend seizoen in 2019, nog geen idee waar ze staan. "We hebben onze doelen gesteld; we weten wat we op de baan willen bereiken, en ik weet dat ik moet doen."

"Er is veel werk gestoken in de voorbereiding van deze eerste race. Ik ben bij een geweldig team, rijdend in een competitieve auto en ik ben absoluut hongerig. Ik kijk er naar uit om te beginnen en ik wil met punten dit weekend afsluiten", sluit Ocon af.

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk begint op vrijdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Esteban OconF1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Formule 1 2020Renault F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.