Ocon heeft één doel: "tegen Max Verstappen vechten"

Ocon heeft één doel: "tegen Max Verstappen vechten"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Esteban Ocon staat dit seizoen droog, maar zal volgend jaar uitkomen voor het fabrieksteam van Renault. De Fransman geeft aan één doel te hebben en dat is de strijd aan te binden met Max Verstappen.

Esteban Ocon neemt van 2020 plaats in een Renault-stoeltje en keert na een jaar terug in de Formule 1. De Franse Mercedes-junior heeft het in het verleden al aan de stok gekregen met Max Verstappen tijdens hun Formule 3-periode in 2014.

De twee zijn nooit vrienden van elkaar geweest, maar in Brazilië 2018 bereikte hun 'vriendschap' een dieptepunt. Esteban Ocon reed in de slotfase van de race in São Paulo Max Verstappen, die op dat moment de race leidde, van de baan. Verstappen werd daardoor tweede. Na de race liep het uit op een klein handgemeen, waarbij Max Verstappen de Fransman een duw gaf. Ocon reageerde met een blik van 'ik weet van niets'.

"Ik weet niet hoe we er volgend jaar voor staan, maar ik weet wel wat ik wil. Ik wil een auto die net zo goed is als die van Max [Verstappen, red.] en tegen hem kunnen vechten", aldus een enthousiaste Ocon, die te kennen geeft dat vechten tegen Max zijn grootste doelstelling is om terug te keren naar de Formule 1.

Ocon is erg enthousiast en misschien zelfs een beetje te enthousiast. Renault heeft kort geleden laten weten dat de formatie niet al te veel geld gaat uitgeven aan de ontwikkeling van de bolide voor 2020, omdat er in 2021 een grote verandering op komst is.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.