Esteban Ocon bestraft na snelheidsovertreding

Esteban Ocon heeft geen lekkere nasmaak overgehouden aan de Japanse kwalificatie. De Fransman kwalificeerde zich als 8ste maar, heeft een gridstraf overgehouden aan een incident in de derde vrije training.

Esteban Ocon bestraft na snelheidsovertreding
©Racing Point Force India F1

Nico Hϋlkenberg crashte in de derde vrije training nadat een plens water op het circuit was gevallen. De Duitser raakte zijn Renault in de eerste bochtencombinatie kwijt. De training werd onderbroken door de rode vlag, maar Ocon ging niet genoeg van zijn gas toen hij de gestrande bolide naderde. Ocon liet de stewards weten dat hij van zijn gas was gegaan, maar dat hij waarschuwende pieptonen hoorde dat hij te langzaam reed. Daardoor ging de coureur van Racing Point Force India iets versnellen. Dat is niet toegestaan waardoor de FIA besloot de jonge Fransman te bestraffen.

Ocon heeft een gridstraf van drie posities opgelegd gekregen. Ook heeft hij twee strafpunten op zijn licentie ontvangen. Dit zijn tevens de enige strafpunten die hij momenteel heeft. Vettel profiteert morgen van de aangepakte Ocon en zal als 8ste vertrekken in plaats vanaf de 9de plaats.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race