Ericsson op Spa held van de dag, Leclerc gered door halo

Marcus Ericsson is de held bij Sauber F1 door te finishen op een 10e plek een puntje veilig te stellen tijdens de Grote Prijs van België. Meer zat er niet in. Zijn teamgenoot Charles Leclerc werd geëlimineerd in de chaos van de start in de eerste bocht.

Ericsson op Spa held van de dag, Leclerc gered door halo
©Pirelli F1 Media

Leclerc was zeer teleurgesteld. “Ik begreep niet wat er gebeurde en ik zag in ene een McLaren over me heen gaan. Dat bleek Alonso te zijn. Ik dacht dat hij een fout had gemaakt, maar achteraf bleek het de schuld van Hülkenberg te zijn.”

Wat het ook was, het was wel het einde van de race voor de Monegask, die zeker kansen had op punten. “Ik had echt kans op punten. Maar we konden niet door met de auto, die was kapot.” De halo heeft wel zijn werk gedaan, die zag er beschadigd uit maar Leclerc kon veilig uitstappen.

Ericsson heeft maximaal gepresteerd en ook maximaal geprofiteerd van de chaos aan het begin. Met de beide Williams F1 bolides en een niet presenterende Renault van Sainz was de kans op punten groot. Het enige spannende was het stuivertje wisselen met de Toro Rosso van Hartley om P10 na de bandenwissel. Dat spel was vol in beeld en was ook één van de weinige hoogtepunten van de race.

Volgende week weer nieuwe kansen, ook voor Sauber die in Italië opnieuw punten zal willen scoren.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.