Eric Boullier: "We rijden nog met een 'gepimpte' 2017-auto"

Na drie jaar van behelpen met Honda, wist McLaren er in 2018 in te slagen om tijdens met een of beide coureurs in de punten te eindigen tijdens de eerste drie races van het 2018-seizoen. Voorlopig staat het team uit het Britse Woking op een knappe vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs. Maar volgens teambaas Eric Boullier kunnen we in 2018 nog veel meer verwachten van McLaren.

Eric Boullier: "We rijden nog met een 'gepimpte' 2017-auto"
Foto: Stoffel Vandoorne #2 (McLaren) - Bron: McLaren F1 Media

Volgens Boullier rijdt McLaren nog niet met de volwaardige 2018-bolide. Sterker nog, de 44-jarige Fransman laat tegenover Autosport weten dat McLaren de MCL33 een soort van gepimpte versie is van 2017.

"De werkelijke 2018-auto komt in Barcelona (tijdens de Grand Prix van Spanje 2018)", aldus Boullier tegen Autosport. "De wagen, die we nu hebben, is zoals we hebben gepland. Het is wel zo dat we onze doelstellingen hebben gemist. Daarmee bedoel ik dat de auto die in Spanje zal staan, al in Melbourne aan de race had moeten deelnemen. We rijden momenteel met een evolutie van de wagen die we vorig jaar gebruikte."

Deze openbaring is op z'n minst opmerkelijk te noemen, omdat het team gedurende de hele winterstop riep dat ze min of meer vanaf de eerste Grand Prix mee gingen doen voor de podiums.

Boullier erkent dat de situatie niet echt ideaal is. "Maar voorlopig is het niet anders", aldus de Fransman. "We wisten die al voordat het seizoen begon. We zullen er het beste van moeten maken."

"We hebben tijdens de eerste drie race kunnen profiteren van situaties tijdens de race,die onze kant op vielen. Die kansen hebben we gepakt en op basis daarvan hebben onze coureurs zoveel mogelijk punten weten te scoren", aldus Boullier.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.