Eerste upgrades voor de Red Bull RB16 staan al op de planning

Eerste upgrades voor de Red Bull RB16 staan al op de planning
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag begint de eerste F1-wintertest op Circuit de Catalunya in Barcelona. De Red Bull RB16-Honda wordt vandaag door Max Verstappen na 09:00 uur het Spaanse asfalt opgestuurd. Maar we weten nu al dat er volgende week een 'andere' Red Bull RB16 staat.

In gesprek met Auto Motor und Sport laat Red Bull's sportadviseur dr. Helmut Marko al weten dat de RB16, die vandaag aan een eerste serieuze test wordt onderworpen, volgende week haar eerste upgrades krijgt. Volgende zullen de eerste nieuwe onderdelen uit Milton Keynes naar Barcelona gevlogen worden om de RB16, na de eerste testresultaten van testweek 1, eventueel verder te verbeteren. Of de upgrades voldoende zijn om al vanaf het eerste GP-weekend een vuist te maken naar Mercedes en Ferrari is nog even afwachten. Maar wat we wel weten is dat de krachtbron van motorpartner Honda sterk verbeterd is.

De Honda-motor moet consistenter zijn dan haar voorganger en daarnaast krijgen Max Verstappen en Alex Albon dit jaar de beschikking over een echte party modus, een motorstand waarmee tijdelijk meer vermogen kan worden aangesproken. Vorig jaar kwam Verstappen vergeleken met Ferrari nog ongeveer 20 pk te kort, terwijl Honda in vergelijking tot Mercedes bijna op gelijk niveau zat. Dit jaar moet dat verschil tot het verleden behoren en moet Max Verstappen in staat zijn om regelmatig pole position te behalen.

"We hopen dat het verschil minimaal is geworden", aldus Helmut Marko, over het vermogen van de Honda-motor, waarvan de fabrikant meer vermogen en betrouwbaarheid beloofd heeft. Als het goed is hoeven Verstappen en Albon dit jaar geen gridstraffen te incasseren, als gevolg van een versleten krachtbron. Vooral de party modus krijgt bij Red Bull Racing een warm onthaal, omdat de vorige party modus niet echt veel verschil maakte. "We moeten een party modus hebben die ook als zodanig gevoeld wordt [door de coureur]", aldus Marko.

Niet alleen de nieuwe party modus moet Max Verstappen aan zijn succesvolste seizoen en eerste wereldtitel helpen. De nieuwe Honda-motor is sterker en is betrouwbaarder geworden, dus gridstraffen, zoals die vorig jaar werden geïncasseerd door Verstappen en zijn teamgenoot moeten tot het verleden behoren.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.