Eerste reacties na eerste testdag van tweede wintertest

Eerste reacties na eerste testdag van tweede wintertest
©Racing Point
26 feb 2019 - 19:29
Ries Boogert
DELEN

De eerste testdag van de tweede wintertest was bij tijd en wijlen spannend te noemen, ook al gaat het niet om de rondetijden. Toch zijn de rondetijden wel degelijk punt van discussie. Lando Norris reed vandaag de snelste tijd, Pierre Gasly reed de tweede tijd en de derde positie op de tijdenlijst was vandaag bestemd voor Racing Point-coureur Lance Stroll.

Lance Stroll - Racing Point

Voor Racing Point-coureur Lance Stroll is de dinsdag bijzonder goed verlopen. Zo spreekt de jonge Canadees, die de derde tijd op de klokken zette, van een strak verlopen dag, "de soepelste dag tot nu toe", aldus Stroll. "Het gaat de goede kant op."

Daniel Ricciardo - Renault F1

Daniel Ricciardo ging vandaag niet voor de toptijden, zo liet de 'honey badger' na het vallen van de vlag weten. Hij eindigde vandaag als tiende op de tijdenlijst, maar kon wel ongestoord 77 ronden rijden. "Ik heb vorige week niet zo veel ronden kunnen rijden, dus het was voor mij belangrijk om vandaag zoveel mogelijk kilometers te maken." De Australiër hield zich vandaag voornamelijk bezig met het testen van het nieuwe aero-pakket van Renault.

Pierre Gasly - Red Bull Racing

Pierre Gasly was vorige week al enthousiast en spreekt nu onverminderd positief over de Red Bull-Honda RB15 "We hebben potentieel is goed te noemen", aldus Gasly na het vallen van de finishvlag. Gasly heeft duidelijk de Honda-motor, ondanks de tweede tijd, nog niet op de staart getrapt. "We concentreren ons op onszelf en letten daarbij niet op wat de anderen doen. We hebben een ruw idee waar we nog wat moeten en kunnen verbeteren", aldus de Fransman in geheimzinnigheid gehuld.

Kevin Magnussen - Haas F1

Kevin Magnussen die vorige week een testdag moest missen, omdat zijn hoofdsteun te ver naar voren stond, maakte een probleemloze dag mee. De Deen kon in de Haas VF-19 131 ronden realiseren en kwam met zijn snelste ronde op de achtste plek terecht. "Ik hoop dat iedereen die voor snelle ronden ging niet meer kunnen verbeteren", aldus de Deen gekscherend. Wat de hoofdsteun betreft was Magnussen kort: "Dit is beter, maar nog niet perfect."

DELEN
Meer nieuws
MEEST GELEZEN
GP van Spanje over
dgn uur min sec
F1 GP Spanje
vrijdag 10 mei 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 11 mei 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 12 mei 2019
Race 15:10 - 17:10
Montmeló / F1-weer
Circuit de Barcelona-Catalunya / 4,655 km
Race: 66 ronden / 307,104 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN