VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Eerste klap een feit, Zandvoort wordt onzekerder

Eerste klap een feit, Zandvoort wordt onzekerder
©Red Bull

Gisteren kwam naar buiten dat de financieel directeur van Circuit Zandvoort vertrekt. Edwin Sibbel kan zich niet langer vinden in de visie die het bestuur zich nu voorhoudt. In 2020 moet het circuit een Formule 1 Grand Prix kunnen organiseren, maar de eerste echte scheuren zijn al zichtbaar.

Prins Bernhard van Oranje werd in 2016 officieel eigenaar van de legendarische baan en hield verwachtingen dan ook niet binnenshuis. De racefanaat wil dat de Formule 1 na 35 jaar afwezigheid weer neerstrijkt tussen de Duinen. Volgens de geruchten die de afgelopen maanden naar boven kwamen, sprak men ervan dat de organisatie van de Formule 1 al een plekje had gereserveerd voor de Grand Prix van Nederland. Liberty Media wil graag oude legendarische circuits terughebben, maar de vraag is of Zandvoort deze stap wel aankan. Financieel is het plaatje nog niet rond en Assen heeft het pakket veel beter voor elkaar.

Edwin Sibbel die in 1991 begon bij het circuit werd in 2009 de financieel directeur. "Ik ben het niet eens met zowel de visie als de werkwijze die momenteel wordt gehanteerd", vertelde Sibbel. "Toen we in 2016 zijn overgenomen kwam er een wijziging in de visie en werkwijze". Sibbel ontkent dat zijn opstap te maken heeft met het Formule 1-project, maar het komt het zeker niet ten goede.

De afgelopen maanden zijn er geen officiële berichtgevingen naar buiten gebracht over de Grand Prix. Aangezien het evenement in mei 2020 zou moeten gaan plaats vinden, is het wel zaak dat er snel gehandeld gaat worden. Zandvoort is in elk geval in gesprek met Assen om het in ieder geval voor elkaar te krijgen dat op een van de twee circuits een race gaat plaats vinden. Assen zou namelijk de ideale back-up zijn voor Zandvoort en dat weet de Formule 1 zelf ook.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.