'Eerste Formule 1-race 2020 voorlopig nog niet in gevaar'

De bosbranden in Australië houden de gemoederen wereldwijd bezig. De bosbranden, die in grote delen van Australië woeden, lijken voorlopig de eerste Formule 1-race van 2020 in Melbourne niet te bedreigen.

'Eerste Formule 1-race 2020 voorlopig nog niet in gevaar'
© Pirelli

Iedereen houdt zijn hart vast om de catastrofale bosbranden in Australië. De afgelopen maanden woeden er in grote delen van het werelddeel bosbranden, met vreselijke gevolgen. Inmiddels hebben de bosbranden 24 mensenlevens geëist en zijn er naar schatting bijna een miljard dieren overleden als gevolg van de branden.

Het eerste GP-weekend van de Formule 1 in 2020 wordt gehouden van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart. De organisatie heeft laten weten dat de bosbranden Melbourne, waar de race op het stratencircuit van Albert Park wordt verreden, nog niet in gevaar is. "Melbourne is niet in gevaar door de branden, die zijn zo'n twee- à driehonderd kilometer verder naar het oosten. Het draait meer om de veranderende wind, die de luchtkwaliteit kan verminderen", aldus CEO van de race Andrew Westacott volgens GPUpdate.net, tegenover de Britse krant The Independent.

Volgens Westacott is nu belangrijk om financiële steun te verlenen. "Nu is onze eerste prioriteit, net als die van alle andere mensen in Australië, om te kijken hoe we kunnen helpen, hoe we een steun en toeverlaat kunnen zijn. Een van de belangrijkste vormen daarvan is financiële steun."

Wanneer de crisis voorbij is hoopt Westacott dat de mensen die bij het bestrijden van de branden en de getroffenen symbolisch steun zullen hebben aan de Grand Prix van Australië. Maar voorlopig woeden de bosbranden flink door en lijkt er - zeker nu de temperaturen weer naar recordhoogten gaan - niet op dat het eind in zicht is.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.