Eerste drie ronden in Canada bepalend voor Max Verstappen

Red Bull Racing heeft met het starten op de hypersofts een berekend risico genomen. Zowel Max Verstappen als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo starten op de zachtste bandensoort; hypersoft. De Ferrari- en Mercedes-rijders beginnen hun race in Canada op de ultrasofts.

Eerste drie ronden in Canada bepalend voor Max Verstappen
©Getty Images / Red Bull Racing

Met die bandenkeuze heeft Red Bull Racing voor een alternatieve strategie gekozen. Het draait er bij de Oostenrijkse renstal vooral om hoe de Red Bulls het tijdens de eerste ronde van de race in Canada doen. De hypersoft, dus de zachtere bandensoort, houdt het niet zo lang goed als de ultrasofts. Dus de eerste ronden zijn cruciaal voor de Red Bulls en met name voor Max Verstappen.

"Op papier winnen we acht tot tien meter op de rest bij de start", laten ingewijden weten. En dat staat gelijk aan de winst van tenminste één startpositie.

"We moeten het gripvoordeel in de eerste drie ronden benutten. Daarna moeten we de slijtage van de banden goed beheren. Wanneer we al rond ronde 10 moeten nieuw rubber moeten ophalen dan zit een eenstopper er niet meer in", aldus Daniel Ricciardo.

De beste strategie, volgens Pirelli, is een eenstopper en die ziet er als volgt uit. Een stint op hypersoft gedurende 15 ronden, daarna overstappen op de supersofts en de race uit rijden.

Er zijn voor Red Bull Racing weinig alternatieven, volgens de renstal uit Oostenrijk hebben ze voor de best mogelijk strategie gekozen. "Voor ons is dit de beste keuze", aldus een woordvoerder van de Red Bull-stal.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.