VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Eenstopper snelste optie tijdens Formule 1 GP van Frankrijk

Eenstopper snelste optie tijdens Formule 1 GP van Frankrijk
© Pirelli

Pirelli heeft te kennen gegeven dat een eenstopper de snelste bandenstrategie voor de Formule 1 race op Paul Ricard is. De vaste bandenleverancier van de Formule 1 is van mening dat er twee eenstoppers mogelijk zijn en de onderlinge verschillen zijn marginaal.

De banden spelen de laatste jaren een steeds grotere rol in de uitkomst van Formule 1 Grands Prix en dat is in 2019 niet anders. Ook in Frankrijk op Paul Ricard zal de uitkomst voor een groot deel afhangen van de bandenstrategie en de slijtage van de banden. En vooral dat laatste is bij alle teams anders.

De snelste optie eenstopper waarbij op de medium banden gestart wordt. Na een ronde of 22 à 27 overstappen op de harde band van Pirelli.

De tweede optie, die marginaal langzamer is, gaat Pirelli er vanuit dat er op de soft banden gestart wordt en na ronde 14 à 16 gewisseld wordt naar de harde banden.

De derde en veel minder snellere tweestopper zal hooguit van toepassing zijn wanneer er een safety car tijdens de race op de baan komt, waardoor het voor sommige teams beter uitkomt om voor een twee stopper te kiezen.

Het weer is direct van invloed op de bandenslijtage. De weersomstandigheden zijn vrijwel identiek aan die van vrijdag en zaterdag. De teams en coureurs weten wat dat betreft precies waar ze vandaag aan toe zijn. Het asfalt zal zondagmiddag een temperatuur behalen van ongeveer 48º Celsius en dat is gelijk aan de omstandigheden van de kwalificatie van gisteren.

Van de top teams hebben alleen Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen nog de beschikking over een setje nieuwe medium banden. De rest heeft alleen nog gebruikte mediums te beschikking. Vettel en Leclerc zijn de enigen binnen de top teams die nog een setje nieuwe softs over hebben, maar die zullen waarschijnlijk niet gebruikt worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.