Eddie Jordan is er klaar mee: "Ik had Hamilton de deur gewezen"

Eddie Jordan had korte metten gemaakt met de eisen die Lewis Hamilton volgens de geruchten stelt aan een nieuwe overeenkomst met het Formule 1-team van Mercedes. De voormalig F1-teambaas had de regerend wereldkampioen de deur gewezen. Dat onthult hij tegenover F1-insider.

Eddie Jordan is er klaar mee: "Ik had Hamilton de deur gewezen"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft volgens ingewijden nogal wat noten op zijn zang, aangaande zijn nieuwe contract met Mercedes AMG F1. De onlangs tot Sir geridderde zevenvoudig wereldkampioen zou volgens geruchten erg veel salaris eisen en daarnaast ook nog eens een rol willen spelen binnen het automerk Mercedes. Voor het moederbedrijf Daimler gaat dat allemaal een beetje te ver. Er is nog altijd geen overeenkomst bereikt tussen de betrokken partijen.

Volgens Eddie Jordan heeft het al lang genoeg geduurd. De F1-analist van het Britse Channel Four zou als hij het voor het zeggen zou hebben resoluut zijn. "Ik heb begrepen dat Lewis meer wil dan Mercedes bereid is te betalen. Het zou niet alleen om geld gaan, maar ook over het hebben van een invloedrijke rol in de Mercedes-groep. Als ik de baas van Daimler was, zou ik hem de deur wijzen, oftewel: Je rijdt volgens onze voorwaarden of je vertrekt", aldus de uitgesproken mening van Jordan.

"Ik zou Lewis ook vertellen wat Bernie Ecclestone zei na de dood van Ayrton Senna. Ook al was Bernie nog zo geschokt en verdrietig over het verlies van Senna, toch was hij de eerste die zijn rust herwon en tegen ons allemaal zei: 'Nu stoppen met zeuren, iedereen in de wereld is vervangbaar.' - Lewis zou zich dat moeten realiseren", aldus Jordan.

Intussen is aandeelhouder INEOS opgestaan en heeft het bedrijf wat voor een derde eigenaar is van het Mercedes-team verklaart bereid te zijn om het financiële verschil tussen Hamilton's salariseis en het bedrag wat Mercedes bereid is te betalen, bij te leggen. Of dat zal helpen is nog de vraag. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Eddie JordanF1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMercedes F1Silly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.