Leclerc komt een fractie van een seconde te kort en start vanaf P7

Charles Leclerc baalt best wel een beetje van zijn zevende plek in de kwalificatie voor de Grand Prix F1 van Emilia-Romagna. De verschillen in de top tien waren echt minimaal. Zelfs zo klein dat er drie startposities zitten in het verlies van een-tiende van een seconde.

Leclerc komt een fractie van een seconde te kort en start vanaf P7
© Ferrari F1 | Charles Leclerc tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna 2020

Charles Leclerc kwam slechts een tiende te kort op de tijd van Pierre Gasly, die de vierde startpositie voor de race van zondag opeiste. De Ferrari-coureur was dan ook niet erg blij met zijn zevende tijd. "Ik ben niet helemaal tevreden met de zevende startplek, zeker gezien het minimale gat met de coureur op de vierde plaats. Ik had meer verwacht."

"Maar alles is zoals het is - vandaag zijn we niet zo snel als we zouden willen. Maar de race is pas morgen, de punten worden zondag toegekend. Ik zal proberen om maximale resultaten te behalen", aldus Leclerc strijdlustig tegenover Sky Sports.

Lees hieronder verder

"Helaas heb ik in het tweede deel van de kwalificatie mijn beste tijd op de zachte banden laten zien. We besloten om de tweede poging op een zachtere compound te rijden - in tegenstelling tot Portimão wisten we hier niet zeker of we Q3 op mediums konden halen. Ik reed uiteindelijk een snelle ronde op softs. De zevende positie biedt een redelijk goed perspectief voor de race. Het zal niet gemakkelijk zijn om in de race in te halen, maar we zullen zien."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 GP Emilia-RomagnaF1 GP Emilia-Romagna 2020F1 nieuws 2020Ferrari F1Formule 1 2020
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.