Ecclestone "zou Verstappen naar Maranello halen"

Bernie Ecclestone heeft na het geweldige optreden van Max Verstappen tijdens het GP-weekend in Brazilië wederom zijn 'voorkeur' voor de Nederlander uitgesproken. Volgens de voormalige Formule 1-baas zou Ferrari Sebastian Vettel moeten inruilen voor Max Verstappen.

Ecclestone "zou Verstappen naar Maranello halen"
© Pirelli

Als Bernie Ecclestone het bij Ferrari voor het zeggen heeft zou hij het wel weten. Dan zou hij Max Verstappen naar Maranello halen. Ecclestone bestempeld de Nederlander als de beste Formule 1-coureur van het veld. "Op dit moment is Verstappen misschien wel de beste coureur", aldus Ecclestone tegenover Daily Mail.

"Ik zou Verstappen naar Maranello halen, om precies dezelfde reden die ook voor Charles Leclerc van toepassing is: leeftijd. Hij is jonger", vervolgt de bejaarde Brit. "Met Vettel en Hamilton hebben ze nog een paar goede jaren voor de boeg, maar met de jonge garde hebben ze tien goede jaren."

Wat Lewis Hamilton betreft - als potentieel Ferrari-coureur - ziet Ecclestone enkele drempels. "Ferrari is een bijzondere werkplek. Lewis spreekt heen Italiaans", merkt hij op. "Misschien kan hij hen wel aan zich binden, maar misschien ook wel helemaal niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij het bij Ferrari beter zal doen dan bij Mercedes."

Max Verstappen heeft - net als Lewis Hamilton (bij Mercedes) en Sebastian Vettel (bij Ferrari) - een contract tot eind 2020 bij zijn huidige werkgever; Red Bull Racing - Honda. Of het zover komt dat Max Verstappen weg zou willen valt nog te bezien. Momenteel draait de combinatie 'Red Bull-Honda Verstappen' op volle toeren en wordt succes na succes geboekt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.