VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Ecclestone "zou Verstappen naar Maranello halen"

Ecclestone "zou Verstappen naar Maranello halen"
© Pirelli

Bernie Ecclestone heeft na het geweldige optreden van Max Verstappen tijdens het GP-weekend in Brazilië wederom zijn 'voorkeur' voor de Nederlander uitgesproken. Volgens de voormalige Formule 1-baas zou Ferrari Sebastian Vettel moeten inruilen voor Max Verstappen.

Als Bernie Ecclestone het bij Ferrari voor het zeggen heeft zou hij het wel weten. Dan zou hij Max Verstappen naar Maranello halen. Ecclestone bestempeld de Nederlander als de beste Formule 1-coureur van het veld. "Op dit moment is Verstappen misschien wel de beste coureur", aldus Ecclestone tegenover Daily Mail.

"Ik zou Verstappen naar Maranello halen, om precies dezelfde reden die ook voor Charles Leclerc van toepassing is: leeftijd. Hij is jonger", vervolgt de bejaarde Brit. "Met Vettel en Hamilton hebben ze nog een paar goede jaren voor de boeg, maar met de jonge garde hebben ze tien goede jaren."

Wat Lewis Hamilton betreft - als potentieel Ferrari-coureur - ziet Ecclestone enkele drempels. "Ferrari is een bijzondere werkplek. Lewis spreekt heen Italiaans", merkt hij op. "Misschien kan hij hen wel aan zich binden, maar misschien ook wel helemaal niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij het bij Ferrari beter zal doen dan bij Mercedes."

Max Verstappen heeft - net als Lewis Hamilton (bij Mercedes) en Sebastian Vettel (bij Ferrari) - een contract tot eind 2020 bij zijn huidige werkgever; Red Bull Racing - Honda. Of het zover komt dat Max Verstappen weg zou willen valt nog te bezien. Momenteel draait de combinatie 'Red Bull-Honda Verstappen' op volle toeren en wordt succes na succes geboekt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.