Ecclestone vreest dat de Formule 1 zijn DNA verliest

Ecclestone vreest dat de Formule 1 zijn DNA verliest
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bernie Ecclestone is nooit fan geweest van het voorgenomen budgetplafond in de Formule 1. De bejaarde Brit heeft opnieuw van zich laten horen en denkt dat een budgetplafond helemaal niet nodig is.

Om de kansen op eremetaal, WK-punten voor de kleinere teams te vergroten en de dominantie van de drie grote teams te verkleinen, wordt er sinds enkele jaren gedacht aan een budgetplafond. De discussie is momenteel actueler dan ooit, want eind oktober moet het besluit vastliggen en er is nog geen overeenstemming met alle teams.

Vanaf 2021 wordt er een budgetplafond ingevoerd van ongeveer 158 miljoen euro per jaar. Dat is het maximale bedrag wat de teams aan ontwikkeling van hun bolides mogen uitgeven. Het limiet is niet van toepassing op de salarissen van de coureurs en ook niet op marketingkosten. En zo zijn er nog wat zaken waar het budgetplafond geen invloed op heeft.

Bernie Ecclestone denkt dat een budgetplafond niet nodig is. Tegenover Auto Motor und Sport laat Ecclestone weten: "We hebben geen budgetplafond nodig. Als de technische reglementen goed zijn geschreven, is er geen reden voor."

"Er moet gewoon voor gezorgd worden dat het niet nodig is om veel geld te investeren in de rondetijd, dan maakt het niet meer uit hoeveel de teams uitgeven", zegt de Brit, die ook waarschuwt voor de eventuele gevolgen van een budgetplafond. "Technische concurrentie is het DNA van de Formule 1. Als we dat wegnemen, verliezen we de Formule 1."

De 88-jarige Brit stipt ook aan dat voldoende geld hebben geen garantie is voor WK-punten en overwinningen. "Geld is geen garantie voor overwinningen. Ik zie sommige teams die [voldoende] geld hebben, maar die geen overwinningen boeken."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.