Ecclestone: "Verstappen net zo goed als Hamilton, zo niet beter"

Ecclestone: "Verstappen net zo goed als Hamilton, zo niet beter"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bernie Ecclestone neigt er nog steeds naar om te zeggen dat Lewis Hamilton op dit moment de allerbeste Formule 1-coureur is. Maar de voormalig eigenaar van de sport denkt dat onder andere Max Verstappen het net zo goed, of zelfs beter, zou doen als hij in Hamilton's positie zou zitten.

Max Verstappen merkte vorig jaar al op dat er enkele coureurs op de huidige grid in dezelfde auto als Lewis Hamilton ook wereldkampioen zouden worden. En dat is Bernie Ecclestone met de Nederlander eens.

"Wie momenteel de beste coureur is? Je zou automatisch de naam van Lewis [Hamilton] noemen. Maar er zijn ook jongens die het in hetzelfde team net zo goed of beter zouden doen", merkt Ecclestone op tegenover Autocar. "Een van die coureurs is [Max] Verstappen, honderd procent. Ook Sebastian Vettel, ondanks dat hij de laatste tijd iets is afgezakt."

"Het draait voor een groot deel om de support die je van je team krijgt, dat bepaalt hoe goed deze jongens zijn. Lewis krijgt maximale steun, het ontbreekt hem aan niets", aldus 89-jarige Brit.

Met andere woorden: Bernie Ecclestone geeft Max Verstappen volmondig gelijk, nadat de Red Bull-coureur vorig jaar opmerkte dat er meerdere coureurs op de huidige F1-grid in staat zullen zijn om wereldkampioen te worden met Mercedes AMG F1.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.