Ecclestone: "Verstappen net zo goed als Hamilton, zo niet beter"

Bernie Ecclestone neigt er nog steeds naar om te zeggen dat Lewis Hamilton op dit moment de allerbeste Formule 1-coureur is. Maar de voormalig eigenaar van de sport denkt dat onder andere Max Verstappen het net zo goed, of zelfs beter, zou doen als hij in Hamilton's positie zou zitten.

Ecclestone: "Verstappen net zo goed als Hamilton, zo niet beter"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen merkte vorig jaar al op dat er enkele coureurs op de huidige grid in dezelfde auto als Lewis Hamilton ook wereldkampioen zouden worden. En dat is Bernie Ecclestone met de Nederlander eens.

"Wie momenteel de beste coureur is? Je zou automatisch de naam van Lewis [Hamilton] noemen. Maar er zijn ook jongens die het in hetzelfde team net zo goed of beter zouden doen", merkt Ecclestone op tegenover Autocar. "Een van die coureurs is [Max] Verstappen, honderd procent. Ook Sebastian Vettel, ondanks dat hij de laatste tijd iets is afgezakt."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Het draait voor een groot deel om de support die je van je team krijgt, dat bepaalt hoe goed deze jongens zijn. Lewis krijgt maximale steun, het ontbreekt hem aan niets", aldus 89-jarige Brit.

Met andere woorden: Bernie Ecclestone geeft Max Verstappen volmondig gelijk, nadat de Red Bull-coureur vorig jaar opmerkte dat er meerdere coureurs op de huidige F1-grid in staat zullen zijn om wereldkampioen te worden met Mercedes AMG F1.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Bernie EcclestoneFormule 1 2020Lewis HamiltonMax VerstappenSebastian Vettel
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.