Ecclestone: 'McLaren en Williams hebben nieuw management nodig'

Bernie Ecclestone zegt dat de Formule 1-teams van Williams en McLaren een nieuw management moeten hebben. De oud kampioenen hebben het beiden niet makkelijk en volgens Ecclestone is dat te wijten aan de mensen die het er voor het zeggen hebben.

Ecclestone: 'McLaren en Williams hebben nieuw management nodig'
©Red Bull

"Deze teams zijn niet meer in handen van super competitieve mannen zoals Ron Dennis en Frank Williams", laat Ecclestone optekenen voor het Italiaanse Corriere della Sera. "Om weer sterk terug te komen hebben ze een andere Ron en Frank nodig."

Red Bull-Honda

Wanneer de vader van de Formule 1 gevraagd wordt naar zijn mening over andere Formule 1-teams in 2019 zegt hij uit te kijken naar de samenwerking tussen Red Bull Racing en Honda.

"Ik heb deze samenwerking drie jaar geleden al voorgesteld", gaat Ecclestone verder. "Honda is van nature competitief, kijk maar naar de motorsport."

Formule 1 en de FIA

Over de Formule 1 in het algemeen is de bejaarde Brit van mening dat de Formule 1 kan overleven zonder de tussenkomst van de FIA en zijn president Jean Todt.

"Jean [Todt] heeft het knap gedaan door Liberty te overtuigen dat ze de FIA nodig hebben om bepaalde zaken te veranderen. Maar de sport kan het ook zonder de FIA doen."

"De teams en de promotors zouden zelf hun regels op kunnen stellen en onder een andere naam doorgaan", laat Ecclestone weten. "Persoonlijk heb ik niets met democratie, we hebben een dictator nodig die zegt 'dit zijn de regels'".

Over een comeback naar de Formule 1, iets wat deze week voorbij kwam in een gesprek met Christian Horner, is Ecclestone negatief. "Het zou een grote fout zijn om terug te keren naar de sport, zelfs al zou ik de kans krijgen. Waarom zou ik proberen om Liberty te veranderen", aldus Ecclestone.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.