Ecclestone glashelder: "Binotto is geen leider, maar een engineer"

Ecclestone glashelder: "Binotto is geen leider, maar een engineer"
© Ferrari F1

Mattia Binotto is dit jaar aan zijn tweede jaar als teambaas van Ferrari F1 begonnen. De Zwitserse Italiaan volgde in 2019 Maurizio Arrivabene op en moest de prestaties van het team weer vlot trekken. Na een redelijke goede periode, stond het optreden van de Scuderia in 2019 vooral bekend om de 'geheim overeenkomst' met de FIA.

Ferrari ziet in Binotto een uitstekend teambaas en een van de eigenschappen die opvolger van Maurizio Arrivabene heeft, is de kalmte waarmee hij de Italiaanse formatie runt. Maar voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is niet gecharmeerd van de leidinggevende capaciteiten van Mattia Binotto, en vindt dat Ferrari een verkeerde beslissing heeft genomen.

In gesprek met Daily Mail laat de negenentachtigjarige Brit weten dat Ferrari een ander soort teambaas nodig heeft. "Binotto is slechts een engineer. Een teambaas moet de mensen in het team begrijpen en hij moet er op kunnen vertrouwen dat al zijn opdrachten worden uitgevoerd. Je moet daarover geen discussies krijgen of antwoorden zoals 'misschien' krijgen", aldus Ecclestone, die het wel zou weten als hij het voor het zeggen zou hebben.

De man die de Formule 1 heeft gemaakt tot de miljardenindustrie die het nu is, weet precies wie hij aan het roer zou zetten bij Ferrari. In de optiek van de bebrilde Brit zou Flavio Briatore de perfecte teambaas zijn om het Italiaanse team aan te sturen. "Ik had Flavio [Briatore] aangetrokken om het team te leiden. Hij zou gedaan hebben wat hij ook eerder bij Benetton en Renault deed: De beste mensen bij andere teams weghalen en er voor zorgen dat die naar zijn team kwamen."

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.