VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Ecclestone: "De gouden tijden in Formule 1 zijn verleden tijd"

Ecclestone: "De gouden tijden in Formule 1 zijn verleden tijd"
© Pirelli

Bernie Ecclestone denkt dat de dagen dat Formule 1-coureurs salarissen van rond de 50 miljoen euro konden vragen geschiedenis zijn. "Die tijden liggen achter ons", stelde de voormalige Formule 1-eigenaar kortgeleden in een gesprek met Blick.

Dit seizoen staat Lewis Hamilton opnieuw bovenaan de lijst, als het gaat om de hooste salarissen. De Brit strijkt in 2020 ongveer 48 miljoen euro op, terwijl Sebastian Vettel maar liefst 42 miljoen euro's op zijn bankrekening kan verwachten. Het duo verdient veruit het meeste van alle F1-coureurs. Daniel Ricciardo krijgt 18 miljoen van Renault en Max Verstappen moet het met 16 miljoen euro stellen.

De wereld zit midden in een financiële crisis vanwege de uitbraak van Covid-19. Hierdoor werd de Formule 1 gedwongen om de budget cap aan te scherpen. Vanaf 2021 mogen de teams niet meer dan 130 miljoen euro spenderen aan ontwikkelingskosten. Ook al vallen de salarissen van de coureurs niet onder de budget cap, toch denkt Eccelstone dat de gouden tijden in de Formule 1 verleden tijd zijn.

Ecclestone waarschuwt coureurs die nog in overleg zijn met hun teams voor contractverlening, waarvan Lewis Hamilton er een van is, niet om megasalarissen te vragen. "Lewis hoeft die gok niet te nemen", zei Eccelstone tegenover Blick. "Hij zal nooit meer een bedrag van rond de 50 miljoen euro krijgen. Alle coureurs moeten rekening houden met korting op hun salaris. De gouden tijden in Formule 1 zijn verleden tijd."

De Formule 1-leiding en de FIA denken er over na om in de toekomst ook de salarissen van de coureurs binnen de budget cap te laten vallen. Dat is iets waar vooral Renault-teambaas Cyril Abiteboul voor pleit. De Fransman vindt het niet eerlijk dat de rijkere teams de beste coureurs voor de neus van onder andere Renault wegkapen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.