VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Ecclestone blijft kritisch: "F1-seizoen had afgelast moeten worden"

Ecclestone blijft kritisch: "F1-seizoen had afgelast moeten worden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bernie Ecclestone was een van de eersten die riep, nadat de eerste grands prix werden uitgesteld vanwege Covid-19 dat het hele seizoen moest worden afgeblazen. En de 89-jarige Brit blijft bij zijn bevindingen.

Ook al gaan de cijfers wat betreft Covid-19 de goede kant op, het is nog afwachten of er een tweede - naar verluidt mogelijk grote - uitbraakgolf volgt. Zoals al vaak is gezegd: De situatie rond het coronavirus is onbestemd en ongrijpbaar. Overal ter wereld zijn voorschriften bepaald, om te voorkomen dat het coronavirus weer verder uitbreekt. De voorschriften verschillen per land en dat maakt het samenstellen van een herziene F1-kalender extra moeilijk.

Toch wil de Formule 1 dit jaar een alternatief kampioenschap houden. Hiervoor is de F1-leiding al weken en maanden bezig om een herziene kalender samen te stellen, een haast onmogelijke taak.

"Vanaf het begin was ik van mening dat het kampioenschap afgelast moest worden", zei Ecclestone tegenover Evening Standard. "Het is niet aan de Formule 1 om te bepalen wat er gaat gebeuren. Een overheid kan makkelijk beslissen dat een race uiteindelijk toch niet doorgaat, door te zeggen: 'het spijt ons verschrikkelijk, maar het kon gebeuren'. Daarnaast kan er ook een tweede uitbraakgolf komen, waardoor alle plannen in het water vallen."

"Als er iemand is die kan zeggen wat er in september of oktober gaat gebeuren, dan kun je plannen maken", vervolgt de bebrilde Brit, die weet dat niemand weet hoe de situatie later dit jaar zal zijn. "Dus hoe kun je nou plannen maken? Alles wat je kan doen is hopen. Dit seizoen is voor niemand goed en het grootste probleem is dat je niet weet hoe en waar dit gaat eindigen."

"Eigenlijk is het een grappig seizoen, of niet?", gaat Ecclestone nog even door over de voorgenomen plannen van Liberty Media. "Je hebt een Oostenrijkse Grand Prix en de weer daarna heb je precies hetzelfde, maar dan anders."

"Dus, je kijkt naar een kampioenschap, wat iemand uiteindelijk gaat winnen, maar je weet niet wat ze nou precies hebben gewonnen. En mensen zullen dit seizoen als een mazzeltje beschouwen, want er was eigenlijk geen echt kampioenschap", besluit Ecclestone.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.